Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Seni iyiye, güzele götürmeyen, Hak'tan bahsetmeyenden kaç.
Gönderen : Sabri Babadan Mektup
Tarih : 1/13/2019 4:24:50 PM


.
Kıymetli yavrum,
Hepimiz her an, her yerde bir imtihan içinde bulunuyoruz. Önemli olan, daima dikkâtli, uyanık, basiretli olmak, karanlıktan ışığa, zulmetten nûra koşabilmektir. Tehlike her an, her yerde hazır, bizi bekliyor. Seni iyiye, güzele, doğruya götürmeyen kimse ile sohbet etme. Seni Hak’tan, güzellikten uzaklaştıran kimselerden sakın. Hak’tan bahsetmeyenden kaç. Çünkü her an seni baştan çıkarabilir. İyi yaptığını kötü, kötü yaptığını iyi gösteren insanlarla görüşme. İlim sahiplerinden daha çok, hâl sahipleri ile görüş. Hâl sâridir. İnsandan insana geçer. Bir gün, bir kimse hamamda kil ile yıkanıyormuş. Mis gibi bir gül kokusu gelmiş. Sormuş. Sen bir kilsin. Nereden bu koku geliyor? Kil cevap vermiş. Bende bir şey yok. Üç gün gül ile arkadaşlık yaptım da, oradandır. Bizler de gül gibi insanlarla arkadaşlık yapalım da, onlar gibi mis kokalım.
İlâhi aşkla yananlar, çevrelerine renk, ışık, güzellik verirler. Onları ara, bul, ziyaret et. Sohbetlerine katıl. Ellerini öp. Hayır dualarını al. Renklerine boyan. Katı, sert, yoz insanlardan uzak dur. Münâkaşadan kaç. Akıllı insanlar münâkaşayı sevmezler. Münâkaşa ile kimse bugüne kadar bir şey elde edemedi. Münâkaşada tek kazanan, kibir, gurur, benlik ve nefsaniyettir. Seni AIlah’a yaklaştıracak kimselerle dost ol, görüş, sohbet et.
Her an Allah’la beraber olmaya çalış. Camide, evde, sokakta, çarşıda, pazarda, ekmek paranı kazanırken hep Allah’la beraber ol. Sakın ha, Allah’tan başkasından bir şey bekleme. Veren O’dur. Nakışı değil, nakkaşı gör. Her yere Allah ile git.
Selam, sevgi ve saygı ile.
Sabri Tandoğan
Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]