Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Edep dolu bir beraberlik...
Gönderen : Sabri Babayla Sohbet
Tarih : 1/15/2019 10:31:54 AM


.
SABRİ BABA İLE EVLİLİĞİ ÜZERİNE SOHBET
Sabri Baba'mıza soruyoruz:

− Efendim, her şeye aşkla yaklaşmak lazım diyorsunuz. Rânâ Hanım’a da herhalde böyle büyük bir aşkla gitmiş, ondaki edebi, inceliği, güzelliği de siz farketmişsiniz. Ama bu galiba karşı taraf için de böyle olmuş. Rânâ Anne ile sağlığında tanışmış, elini öpüp sohbetler etmiş değerli bir gönül dostu anlatmıştı, kendisine sormuş: “Sabri Bey, sizi Danıştay’da her gün belli etmeden gözler, size notlar verirmiş. Peki siz de onu inceler miydiniz?” diye. Rânâ Hanım, çok ince bir üslûpla cevaplamış: “Ben de oradaki bütün hanımlar gibi Sabri Bey’i izliyordum.” demiş.

Sabri Baba:

− Allah’ın rahmeti, Peygamberin şefaati üzerine olsun in­şallah. Ne güzel bir insandı o. İnsan mıydı yoksa bir melek mi, hâlâ anlayabilmiş değilim.

− Efendim, sizin meşhur bir mukavele hikâyeniz var. Ev­lendiğiniz gün Rânâ Hanım’a daha evin kapısından içeri gir­meden “Bu evde şu andan itibaren yalnız ve yalnız Allah’ın ve Peygamberin dediği olsun, kabul eder misin?” mealinde bir mukavele. Neden bu mukaveleyi içeri girmeden önce kapının önündeyken yapma lüzumu duydunuz?

− Yavrum, bir yuva kurulurken nefsaniyet evin eşiğinde kalmalı, içeriye girmemeli. O nedenle Rânâ Hanım’la o mu­kaveleyi eve girmeden önce yapmak istedim. Çünkü ben çok iyi biliyordum ki, bir şey nasıl başlarsa öyle devam eder. Bu şekilde başlasın istedim.

− Efendim, herkese örnek olan evliliğinizde kırkdört yılın sonunda bile en az ilk günkü kadar mutlu olmuşsunuz. Peki evliliğinizi her gün daha iyiye götürmek için ne yaptınız da böyle oldu? Bu zamanda çoğu evliliklerde tersi oluyor çünkü, zamanla birçok şey güzelliğini kaybediyor.

− Yavrum, ben her gün evliliğimi nasıl daha iyiye götüre­bilirim diye kendi kendime sorardım. Acaba Rânâ’yı mutlu et­mek için o günkü imkânlarım ile (sevgim, ilgim, maddî imkân­larım) neler yapabilirim diye düşünürdüm hep.

- Peki, Rânâ Hanım’ın da böyle düşündüğünü söyleyebilir miyiz?

− Herhalde. Çünkü hayatta tek taraflı hiçbir şey yoktur. Her güzel şey, çift taraflıdır. Meselâ Resulullah Efendimiz defalarca Ebu Cehil’e gitti, onu İslâm’ın güzelliklerine davet etti ama sonuç alamadı. Cenab-ı Hak bile “Kulum bana bir adım ge­lirse, Ben ona on adım giderim” buyuruyor. Mutlaka her şey karşılıklı olacak.

− Değerli bir gönül dostu anlatmıştı, siz evinizin içinde birbirinize çok tatlı, şiir gibi bir üslûpla seslenmişsiniz hep.

− Evet yavrum.
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Onun ve Hakk'a Göçen Ailesinin Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]