Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Batı, Batı dedikleri işte bu, hepsi palavra...
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 1/16/2019 10:19:03 AM


.
BATI BATI DEDİKLERİ, ÇAĞDAŞLIK DEDİKLERİ İŞTE BU... HEPSİ PALAVRA!
"Ortaokul, lise hayatımızda bize hep “Batı, Batı” dendi. “Batı insanı şöyle, Batı insanı böyle” dendi. Acaba ne derece doğru idi? Yani ben gerçekleri gidip yerinde görmek istedim. Allah nasip etti, doğudan batıya, kuzeyden güneye bütün Avrupa’yı gezdim. Karacaoğlan’ın dediği gibi:

“Bir başıma olsam gam yemez idim,

Bir ben değil, cümle âlem perişan.”

İnanın yüzü gülen kimse yok. Herkesin yaşadığı dram en kalın çizgileriyle yüz hatlarından okunuyor. Artık bazı Avrupa ülkelerinde erkek erkekle, kadın kadınla kanunen evlenebiliyor. Babasız doğan çocukların sayısı çığ gibi büyüyor.

Yaz geliyor, tatile çıkılıyor. Erkek bir tarafa, kadın bir tarafa. Sonra dönüşte iki taraf da yaptıkları çapkınlıkları birbirlerine anlatıyorlar.

Uygarlık, ilericilik, çağdaşlık, hepsi palavra. Hepsi en çirkin sahtekârlıklarla dolu. Sözüm ona bugünün Fransa’sında, bir kimse; “Türkler, soykırım yapmamışlardır” derse, derhal hapse atılıyor. Sonra da utanmadan rezilce, hayâsızca, Voltaire’lerin, Jean Jaques Rousseau’ların torunlarıyız diye caka satıyorlar, hava basıyorlar. Sizi gidi kâfirler. Medeniyetin yüz karaları. Alçaklar. Şerefsizler.

Bir Türk işçi kadın, gece aniden hastalanıyor. Kıvranarak hastaneye götürülüyor. Alman doktor: “Neyin var?” diye soruyor. Kadın Türkçe olarak derdini anlatmak istiyor. Alman doktor dinlemiyor. Almanca bilmeyenler ölüme mahkûmdur deyip, defolup gidiyor. Gözlerimle gördüğüm, bizzat şahit olduğum öyle çirkin olaylar var ki, hepsini anlatsam aylar sürer."
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]