Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Çok dikkatli olursan insanı anlamak zor değildir.
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 1/16/2019 11:00:29 AM


.
ÇOK DİKKATLİ OLURSAN İNSANI ANLAMAK ZOR DEĞİLDİR
"Bir insanı değerlendirirken bir konuda en ufak bir tereddüt oluşursa onun üzerine gidilmeli, kesinlikle önemsiz diye göz ardı edilmemelidir. Küçük (!) işaretler, büyük bilgileri saklar. Minicik olaylarda bile gardımızı alacağız.

Beni gençliğimde bir hanımla tanıştırmak istediler. Amerika’da tahsil yapmış, bir aile kızı diye. Evlerine davet etmişler. Hep birlikte gittik. Sofraya oturuldu. Çorbalar konulmuş ama kaşıklar unutulmuştu. Bunun üzerine bu hanımdan kaşık rica ettim. Biraz sonra elinde bir kaşıkla geriye geldi, kaşığın sapını bana uzatırken baktım avucuyla kaşığın iç kısmını tutuyor. O anda kararımı verdim. Çünkü bu davranış pek çok şeyin göstergesiydi.

Yine Danıştay'da takdir ettiğimiz (kendisi ile evlenmek düşünülebilecek) bir hanım arkadaşımız vardı. Bir gün onu sakız çiğnerken gördüm. Kendisine bunun uygunsuzluğunu anlatabilmek ve onu daha iyi tanıyabilmek için “Siz, İngiltere Kraliçesi Elizabeth’i herkesin içinde sakız çiğnerken düşünebilir misiniz?” dedim. “Neden olmasın?” dedi ve sakızını çiğnemeye devam etti, hatta balon yapıp patlattı. Baktım ertesi günü de yine sakız çiğniyor. O zaman hakkındaki düşüncelerim değişti. Ona kendisinin de bir kraliçe gibi olduğunu ima etmiştim ama demek ki buna layık değildi."
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]