Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Mahşerde anne adıyla çağrılmanın hükmü...
Gönderen : Ahmet Tomor Hocadan
Tarih : 1/30/2019 11:37:39 AM


.
AYETTEKİ İŞARET...
"Dünyada insanlar baba adıyla çağrılır. Ahmet oğlu Yusuf gibi. Ancak mahşer gününde insanlar anne adıyla çağrılacaklar. Bunun iki sebebi vardır: Birincisi İsa Aleyhisselam babasız dünyaya geldiğinden o mahçup olmasın diye. İkincisi de bazıları için baba kesin değildir ancak anne kesindir.

Resulullah Aleyhisselatü Vesselam Efendimizi çok inciten bir müşrik vardı: Velid Bin Mugire. Onun hakkında bir Ayet inmişti ve Ayette onun babasının sandığı kişi olmadığına, soysuz olduğuna dair bir işaret vardı (Ayet meali: “Öyleyse yalanlayanlara itaat etme. Onlar istediler ki, sen yumuşak davranasın da onlar da sana yumuşak davransınlar. Şunların hiçbirine itaat etme: Yemin edip duran aşağılık; herkesi kınayan, söz götürüp getiren; hayra engel olan, saldırgan, günahkâr; kaba, sonra da "soysuz", alçak; mal ve oğullar sahibi olmuş diye (yolunu şaşırmış). Kendisine ayetlerimiz okunduğu zaman: `Eskilerin masalları’ dedi. Biz yakında onun burnuna damga vuracağız.”(Kalem 68/10-16))

Her ne kadar Hazreti Peygambere inanmasa da bu Ayeti duyunca adamın içine bir şüphe geldi, Ayette geçen vasıflar kendine bir şekilde uyuyordu ama "soysuz" lafı babası ona göre belli olduğu için hiç uymuyordu. Hemen annesine koştu. Tehdit etti ve gerçek babasını açıklamasını, Ayette gelen işaretin boşuna olmadığını düşündüğünü söyledi, kılıcını çekti. Annesi baktı olacak gibi değil açıklamak zorunda kaldı. Babası zengin bir adammış ama çocuğu olmuyormuş. Kadın da adamı kaybetmemek için eve gelen yatılı bir misafirden çocuk yapmayı kafaya koyduğunu ve Velid Bin Mugireyi bu şekilde doğurduğunu söyledi. Böylece Ayette gelen işaret ortaya kesin olarak çıkmış ve herkesçe öğrenilmiş oldu."
Ahmet Tomor Hoca
Allah Ondan Razı Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]