Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : İstişare eden yanılmaz. Eş seçerken istişare...
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 2/1/2019 11:51:26 AM


.





İSTİŞARE EDEN YANILMAZ
Sabri Baba anlatıyor:
-Evlenmeden önce bir veli zata evleneceği kimse hakkında sorup (fotoğraf gösterek veya bizzat tanıştırarak) onay almak çok iyi olur.


Soruyoruz:



-Efendim, siz de rahmetli Rana Hanım ile evlenmeden önce bunu yaptınız mı? Kime danıştınız?


Sabri Baba:


-Evet. Bir gün, evlenmeden çok önce Danıştay’da arkadaşlar bize gelmişlerdi, beraber fotoğraflar çektirdik. O toplu çekilen fotoğraflardan birinde Rana Hanım da vardı. O fotoğrafı bir gün halama gösterdim. Rahmetli halam velî bir hanımdı. “Halacığım,” dedim, “bu fotoğrafta bana uygun bulduğun bir hanım var mı, benim anlaşabileceğim?”


Rahmetli halam, fotoğrafa baktı baktı ve parmağıyla Rana Hanım’ı göstererek, “İşte bu Sabri, bu hanımın hâli, duruşundaki asalet diğerlerine hiç benzemiyor. Sen bu hanımla çok mesut olursun.” dedi.


Zaten ben de Danıştay'da işe girdiğim gün daha kapıyı açarken karşıda oturan Rana Hanımı görür görmez içimden bir ses bana “İşte Sabri, senin evleneceğin hanım bu.” demişti. Ve Rana Hanım’la kırk dört yıl bir cennet hayatı yaşadık. O günkü ses kimin sesiydi hâlâ çözebilmiş değilim.


Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Onun ve Hakk'a Göçen Ailesinin Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]