Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Çevresiyle hoş geçinemeyen...
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 2/3/2019 12:43:50 PM


.
“Çevresiyle hoş geçinemeyen, evrensel bir sevgi anlayışını benimsemeyen bir kimse, ne kadar namaz kılarsa kılsın, oruç tutarsa tutsun mânâ yolunda ilerleyemez.”
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

*

"Dikkat edelim, uluorta konuşmayalım. Saygılı olalım. Kimseyi hor, hakir görmeyelim. Nice ayyaş, nice fahişe vardır, evliyalığa yükselmiştir."
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

*

KUR'AN'IN EN GÜZEL YORUMU
"Kur’an’ın en güzel yorumu Peygamber Efendimiz Aleyhisselatü Vesselam Hz'nin Hadisleridir. Bir kimse günde üç Hadis okursa ona yeter. Ama onlar üzerinde tefekkür edip, onları yaşamalı. O zaman hayatta en büyük beş on âlimden bir tanesi olur."
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

*

SENEDİN NE?
"Bir Hadis-i Şerif’te, “Konuştuklarınızı senede dayandırın.” Buyruluyor. Senediniz yalnız Ayet-i Kerime ve Hadis-i Şerif olsun. Annem bana, “Oğlum, Allah’ın ve Peygamber’in inan dediklerinden başkasına inanma.” derdi. “Bana göre” demek çok yanlış. Biz üç ayakla seken topal köpek bile değiliz. Konuştuklarımızı senede dayandırmak gerekir. Senedimiz, Ayet-i Kerimeler ve Hadis-i Şerifler."
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

*

AŞKTA VE DİNDE ŞÜPHE OLMAZ
"Aşkta ve dinde şüphe olmaz. Şartlı sevgi olmaz, olduğu gibi kabul edeceksin. Tereddüt insanları mahveder. Yöneliş tam olmalı. O zaman kalb-i selim ortaya çıkar. “Önce inandım de, sonra dosdoğru ol” Ayeti var. Niyet sağlam olunca, amel de sağlam oluyor."
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

*

YARADILANI YARADANDAN ÖTÜRÜ HOŞ GÖR
"Dünyada herkesin iyi tarafları da vardır, kötü huyları da vardır. İnsana Allah’ın bir mahlûkatı nazarı ile bakalım. Bugün birisini bir hareketinden dolayı ayıplıyoruz. Peki, bizim aynı hareketi yapmayacağımız ne malum?"
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

*

BİZİM MUTLU OLABİLMEMİZ İÇİN...
"Bizim mutlu olabilmemiz, hayatta kalabilmemiz için, bütün kâinatla barış, biliş içinde olmamız lâzım. Çevremize kızıyoruz. Ama bir de çevremize bizi sorsunlar. Biz farklı mı davranıyoruz? Düşüncelerimizi temizlemedikçe hiçbir yere varamayız. Hz. İsa diyor ki, “Bir insanın kalbinde zerre kadar kin, nefret var ise o kişi tekâmül edemez.” Genel af ilan edeceğiz. Gönlümüzün hapishanesinde kimler hapis ise onlara genel af çıkartacağız.

Hiçbir şey insanları kin ve nefret kadar kirletemez. Kin, bütün güzellikleri yok ediyor. Bir insan ne kadar zulüm görse de kin, nefret beslemeyecek. Onların iyiliği için dua edecek. İshak Peygamber, “Yüklerden kurtulunuz.” diyor. Yüklerden kurtulmak, iç dünyamızdaki kinler, nefretler, intikam hislerinden kurtulmak demek. O bize yük oluyor, tekâmül etmemize engel oluyor. Bütün mesele, bu dünyada temizlenebilmek, arınabilmek…"
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.


...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]