Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : "Her şeyin hayırlısı orta olanıdır." Hadis-i Şerif.
Gönderen : Sabri Babadan Mektup
Tarih : 2/8/2019 9:48:19 AM


.


SABRİ BABA'MIZDAN MEKTUP VAR
“HER ŞEYİN HAYIRLISI ORTA OLANIDIR” HADİS-İ ŞERİF
Kıymetli yavrum,
Elimize aldığımız her işte her şeyi en iyi, en güzel yapma heyecanı, mükemmele ulaşma aşkımızın olması çok mühim. Bu aslında çok güzel bir duygu. Bizleri daha iyiye, daha güzele götüren bir yaşama tarzı. Mademki Peygamberimiz “İki günü birbirine eşit olan ziyandadır.” Buyuruyor, o zaman biz de yaşadığımız süre içinde her an bu aşkı içimizde hissedeceğiz. Yalnız, tabiattaki dengeler kanunu gereğince burada da bir sınır koymak gerekiyor. Evet, yaptığımız her iş güzel olsun, beğenilsin, takdir görsün ama yine de onun altında ezilmeyelim. Bir söz vardır “Babamın adı Hıdır, elimden gelen budur” diye. Mükemmellik duygusunun da bir yerden sonra frenlenmesi gerekiyor. Bir atasözü vardır: “En iyi, daha iyinin düşmanıdır” diye.



Bundan elli yıl önce bir piyes seyretmiştim: Edmond Rostand’ın: “Cyrano de Bergerac” piyesi Sabri Esat Siyavuşgil, inanılmaz güzellikte bir Türkçe ile dilimize kazandırmıştı. Piyes şöyle bitiyordu:


“Onun Cyrano de Bergerac'dı adı
Her şey olayım derken hiçbir şey olamadı”


Kıymetli yavrum, aşırı mükemmeliyetçilik bir yerde bizim elimizi, kolumuzu bağlar, iş yapamaz hale getirir. Onun için aman dikkat et Peygamberimiz “Her şeyin hayırlısı orta yolda olanıdır” buyuruyor. Bazen en iyiye varmak isterken vasat olanı da ortaya koyamayız. Aman dikkatli olalım. Kâinatın nizamı bu teze bağlı değil. Hayat yürüyor. Sen de her zamanki gibi temiz, asil, iyiniyetli bir insan olarak elinden geleni yap ve orada dur. Fazla ileri gitme. Bazen çalışmalarına birkaç gün ara ver. Laf aramızda bir sucuklu yumurta yap, bir ekmek arası döner ye ama yanında ayran içmeyi unutma. İşte böyle yavrum. Hayata azcık gır gır tarafından da ele almak lazım. İngilizlerin bir sözü var, bayılıyorum: “Gerçekten olgun insan, zaman zaman kendisiyle de gır gır geçebilen insandır” diye.


Yavrum, bütün mesele şu hayatı, şu kısacık hayatı bir güzel, bir hoş yaşayabilmek. Buna ister yaşama sanatı deyin, ister adam gibi adam olmak deyin, biz hayatın bütün olayları karşısında rahat, sakin olabilmeliyiz. Problemler ancak böyle halledilir, engeller böyle aşılır.


“Babamın adı Hıdır, elimden gelen budur” sözünü lütfen unutmayın. Size selam, sevgi ve saygıların en içten gelenini sunuyorum.


Sabri Tandoğan
Onun ve Hakk’a Göçen Ailesinin Aziz Ruhlarına Fatihalarla

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]