Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Gün doğar, gün batar, ebet bizimdir.
Gönderen : İpek
Tarih : 3/16/2019 1:59:15 PM


.
Merhaba
Ben Üniversite mezunuyum. Açık bayanım ama kapanmak istiyorum. Aslında bedenimiz , mal- mülkümüz... hiçbirimiz kendimizin gerçek sahibi değiliz. Kuranı Kerimde Cenabı Allah emretmiştir. Fakat ülkemizde hala kanun yaptırımı var bazı kesimler baskı uyguluyor. Onlara göre Cumhuriyete aykırıymış yok laikliğe aykırıymış falan. Bu yalan, çünkü Laikliğin amacı bütün dinlere, devletin eşit yaklaşması ve devletin inançlılara, inançlarına uygun ibadet yapabilmelerini güvenini, koşulunu, ortamını sağlamaktır. Maalesef Türkiye’de laikliğin tanımı (bilmiyorum bilmeyen başka ülkeler var mı) yanlış biliniyor. Laiklik din ve devlet işleri ayrılması deniyor. Ve kapalı kızlara okuma ve çalışma fırsatı verilmiyor, namaz kılacak müslüman kız-erkek için olsun çoğunlukla hiçbir okulda, kurslarda mescit yok. Hep ayrımcılık var.

Tabii ki tek örtü yetmez bunun yanında kültürlü olmak gerekiyor, Kültürlü insan hakkında makalenizi okudum. Sizin gibi düşünüyorum. Bizim Profesörlerin çoğu bırakın kültürlü olmayı, zihinlerdeki ideolojileri islam düşmanlığı ve komunistlik. Onların kendilere faydası yok başkasına ne faydası olsun, hani onlara sorsanız bazı konuşmalarında din-vicdan özgürlüğü deyip tvlere çıkıp anlatırlar. Ama Direkt Kızın örtülü oldu mu derse almazlar, hakaret ederler, alaya alırlar, bunun için kanun tasarısı çıkması için destekleri olmaz.(Darbe yasası değişip yeni Sivil Anayasa çıksa Tüm yanlışlıklarda kalkacak oysaki ülkenin geleceği için iyi olacak) her defasında nutuk gibi bilim çağdaşlık derler dururlar Allahaşkına Hangi üniversite Uluslararası başarı alabilmiş? Öğrencilerinin istatistikleri ve efendilikleri ölçülüp te takdir edilmiş mi? Bir kaç öğrencinin başarısı yeter mi?

Ben anayasa olsun, İslam dini olsun çok bilgiye sahip değilim. Buradan edepsizlik yapmak istemem. Fakat ben müslümanım. Ama neden inancıma uygun yaşayamıyorum, her konuda rahat bilgi alabileceğim yer yok. Kapanmak neden bazı insanlarımıza öcü böcü geliyor. Herşeyden kendini kapatmak gibi geliyor onlara. Şöyle bir söz vardır: "İnsan inandığı gibi yaşamazsa , yaşadığı gibi inanmaya başlar." Meslek edinip kamuda ve veya özelde çalışmak bizde var. Biliyorsunuz ki, İslam inancımız bilime karşı değil, modaya -sanata karşı değil, uyumlu insan ilişkilere yapamaz değil Bilakis hepsini kapsar, Oysaki bilim, ilim, sanat ..vardır, Mesela insanlara yararlı olmayı, buluş yapmayı, - bir insanı kurtaran, bütün insanlığı kurtarmış gibidir-, nazik olmayı, bozguncular olmamayı buyurur Cenabı Allah.

Sizden Ricam bunu makalelerinizde yazmanız, ve benim e-mailime de fikrinizi yazmanız. Saygılar.


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
------------------------------------------------------------------
Sayın İpek Hanım,

11.2.2012 tarihli mailinizi aldım.

Kıymetli yavrum, senin mailine karşı ne diyebilirim ki? A dan Z’ye doğru bugün Türkiye’de üniversitelerin adı var. Batılı manada bir tek üniversitemiz yok. Birtakım cüppeli kimseler aynen cüppelerinin rengi gibi kafaları ve kalpleri katranla dolmuş. Ama ben inanıyorum, Anadolu’dan yükselecek tevhid güneşi bütün bu çirkinlikleri kapatacak. Sana derim ki hiç moralini bozma.

“Yarın elbet bizim, elbet bizimdir.

Gün doğar, gün batar, ebet bizimdir.”

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]