Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : "Yürü, bu yol şeref zafer yolu, karşında bekliyor seni tanyeri"
Gönderen : Cansu Uyar
Tarih : 3/23/2019 10:55:51 PM


.

Sevgili Sabri Babacığım, okulların açılmasıyla internetten uzak kaldım ve siteye uzun süredir mail yazamadım. Bundan dolayı size karşı çok mahcubum. Ben bu sene 3. sınıfa başladım ve artık kpss, lisanüstü eğitim sınavı, ingilizce derken gerçekten en yoğun son iki yılımın içine girdim. Bu nedenle de her zamankinden daha çok ders çalışmam ve disiplinli olmam gerekiyor. Özellikle de üniversite sınavında istediğim yeri kazanamayınca tekrar böyle bir tatsızlık yaşamamak adına daha çok çalışmak ve istediğim işi yapmak istiyorum. Aslında tüm bunları bilmeme rağmen bazen dikkatimi toplamakta ve ders çalışmaya başlamakta zorluk çekiyorum. Gerek yurdun kalabalık ve gürültülü olmasını gerek yorgunluğumu bahane ederek kendimi tam anlamıyla dersime veremiyorum. Bu ihmalkarlığımı ve düzensizliğimi yenmek için ne yapmalıyım? Hayatta istediğim yerde olmak için nasıl bir yol izlemeliyim?

Çok değerli büyüğüm Allah'ım sizi önümüzden eksik etmesin ve size hayırlı, sağlıklı, mutlulukla dolu günler nasip etsin inşallah.

Sevgi ve Saygılarımla.

--------------------------------------------------------------------------------

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :

Sayın Cansu Uyar,

Kıymetli yavrum, insan bir şeyi yürekten isterse onu durduracak hiçbir güç yoktur. Hayatta ucundan tutmakla insan güzel bir çorba bile pişiremez. Yurdun gürültüsünden sana ne? Maksim Gorki, gençliğinde bir fırında işçi olarak çalışıyormuş. Odun ışığının önünde kitaplarını yazmış. Edison, elektriği bulmak için iki yüz bin deney yapmış. Önemli olan bir işi aşkla, heyecanla istemek. “Zor” sadece lügatta olan bir kelimedir. Hayatta zor diye bir şey yoktur. Bunlar miskin, uyuşuk, tembel, zavallı insanların ortaya koyduğu saçmalıklardır. Haydi yavrum, Besmele de, yola koyul. “Beni yolumdan çevirecek insanı daha analar doğurmadı” de, yola koyul. Yunus Emre

“Dağ ne kadar yüce olsa

Yol onun üstünden aşar”

der. Çelik gibi bir iradeyle aşılamayacak hiçbir engel yoktur. Dua et, ve çalışmaya başla. Göreceksin sonuç çok güzel olacak.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]