Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : En önemli sorun adam gibi yaşayabilmek.
Gönderen : Doğuş
Tarih : 4/15/2019 12:08:41 PM


.
Herkese Merhaba,
Neden variz ? sorusu süphesiz insanin kendi kendisine sordugu en önemli sorudur.Bu soruyu inanani da sorar, inanmayani da sorar ve herkes kendine göre bir cevap bulmaya çalisir. Gerçekten inanan insanlar için Rabbimiz bu sorunun cevabini Kuran-i Kerim’de vermistir: Ben insanlari ancak bana kulluk etsinler diye yarattim.Bu ayet, insan ruhunu en derinden sarsan bir ayettir. Biliriz ki Rabbimizin hiçbir seye ihtiyaci yoktur. Kuran-i Kerim'in ifadesiyle;Bütün varliklar Allah’i inkar etse, Allah sanindan ve yüceliginden hiçbir sey kaybetmezdi. O halde Rabbimiz neden biz zavalli insanlardan kul olmalarini istiyor. Yoksa biz daha önceleri kul oldugumuzu unuttuk da ilahlik mi tasladik? Rabbimiz bizi haddimizi bilmemiz ve adam olmamiz için mi bu dünyaya gönderdi? Neden variz sorusunun cevabi ruhlarimizin derinliklerinde sakli.Belki de Rabbimiz bunun cevabini bizlerin bulmasini istiyor.

Saygilarimla

Dogus

--------------------------------------------------------------------------------

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :

Sayın Doğuş,

Kıymetli yavrum, bütün tasavvuf ekollerinde bir müşterek görüş vardır. Allah, “Ben bir gizli hazineydim, bilinmemi istedim” buyuruyor. Değerli yavrum, biz bu çok ince soruların cevaplarını aramazdan önce insan-ı kamil olma yoluna girsek daha iyi olmaz mı? Acaba biz telefonumuz çaldığı zaman tatlı, yumuşak bir sesle “buyrun efendim” diyebiliyor muyuz? Acaba biz tuvalete gittiğimiz zaman gerektiği şekilde temizlenebiliyor muyuz? Acaba biz gerek lüks bir restoranda, gerek kendi evimizde yemeğimizi yerken edepli, saygılı, zarif, ince, medeni olabiliyor muyuz? Acaba biz insanlarla edebe riayet ederek, incelikle, zarafetle selamlaşabiliyor muyuz? Acaba biz cebimizdeki parayı az da olsa, çok da olsa adam gibi harcayabiliyor muyuz? Acaba biz insanlarla Allah’ın ve Peygamberin emrettiği şekilde ilişki kurabiliyor muyuz? İlişki kurduğumuz insanlar gıyabımızda bizden saygıyla, hayranlıkla bahsediyorlar mı? Bunları sabaha kadar uzatabiliriz. Değerli yavrum, ben, şu hayatta adam gibi yaşamak istiyorum. Adam olarak ölmek istiyorum. Benim için asıl önemli olan bunlar. Birtakım felsefi spekülasyonlarla geçirilecek vaktim yok benim.

Yeni maillerini bekliyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Sabri Tandoğan

Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]