Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Hayat bir okul biz de o okulun ebedi öğrencileriyiz.
Gönderen : Can
Tarih : 4/16/2019 3:42:46 PM


.
Merhaba Sabri Amca,

İsmim Can. İlköğretim üçüncü sınıfta okuyorum. Sizi annemle babam sürekli izliyorlar televizyonda. Sizin üçbuçuk yaşında okuma yazma öğrenerek çok küçük yaşta çok kitap okuduğunuzu, sürekli sorular sorararak kendinizi yetiştirdiğinizi anlattı bana annem. Şimdi sizi ben de izliyorum ve sizi örnek almak istiyorum. www.gonulsohbetleri.net isimli internet sitenizden kitaplarınızı da okumaya başladım. En çok da Şekerci Şükrü Amcayı beğendim. Ne güzel öğütler vermişsiniz. Sevgili Sabri amca ben de sizin gibi hep araştıran, inceleyen birisi olmak istiyorum büyüyünce. Bunun için şimdiden nasıl çalışmalıyım? Derslerimin yanında neler yapayım? Bir de zaman zaman aklıma gelen sorulardan size sorabilir miyim? Sizden arkadaşlarıma da bahsediyorum Sabri amca, onlar da sizin kitaplarınızı okumak istiyorlar şimdi. Okudukça size yazmak istiyoruz. Hürmetle ellerinizden öperim Sabri amca. Sizi çok seviyorum.

Can
________________________________________
Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
Sevgili Can,

Benim güzel yavrum, mailin beni o kadar mutlu etti ki sevinçten gözlerim yaşardı. Sana çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.

Kıymetli yavrum, bu içinde yaşadığımız dünya insanıyla, hayvanıyla, bitkisiyle, eşyasıyla muhteşem bir kompozisyon. Hepimiz için bir okul. Önemli olan o okuldan başarıyla çıkabilmek. Bütün dünya muhteşem bir kitap. Onu okumaya çalışalım. Küçük bir saksı al, onda bir çiçek yetiştirmeye çalış. Bu seni dikkat edersen eğer tabiatın güzelliklerine götürür. Çevrendeki herşeye çok dikkatle bak. Asıl okunacak kitabın hayat kitabı olduğunu hissetmeye gayret et. Göreceksin sayfalarını çevirdikçe o kitap sana ne güzellikler gösterecek. Yalnız bu tabiat kitabını okuyabilmek için dürüst, temiz, ciddi, çalışkan, ve efendi olmak gerekiyor. Çevrendeki herkese, herşeye saygılı ol. Kimseyi hor görme, küçük görme. Kimde ne olduğunu bilmiyoruz ki. Büyük Yunus,

“Hiç kimse bilmez bizi, biz ne işin içindeyiz”

diyor. Evde anne babana, varsa kardeşlerine, oturduğun muhitteki teyzelere, amcalara hep saygılı ol. Onları güleryüzle selamla. Çevrendeki hayvanlara, bitkilere karşı son derece sevgiyle, saygıyla hareket et. Gerek evindeki, okulundaki eşyalara, gerek çantandaki araç gereçlere karşı son derece saygılı ol. Göreceksin hayat kitabının sayfaları çevrildikçe sen de daha mutlu, daha huzurlu, daha güzel olacaksın.

Kıymetli yavrum, Allah feyzini artırsın. Allah seni öğrendiklerini yaşayan, uygulayan kullarından eylesin. Seni çok seviyorum. Her zaman maillerini bekliyorum sevgili yavrum.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]