Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Çemen otunun faydaları hk.
Gönderen : Siteden
Tarih : 4/18/2019 11:34:57 PM


.
MİDE YANMASINA ANTİ ASİT MİDE İLAÇLARI KADAR FAYDALI OLDUĞU TESPİT EDİLEN ÇEMEN (ÇAMAN) OTU İLE SON!
Pastırma Çemensiz olmaz' Peki neden?
Çemen tohumu alyuvar oranını artırır ve böylece oksijen oranı da artar ve hücrelerin beslenmesini de sağlar. İkinci önemli bir özelliği ise vücudun kendi kortizon hormonunun salgılanarak kana geçmesini sağlar ve bu da iltihapları önler ve ağrıları dindirir. Bu kortizon vücudun kendi hormonu olduğundan herhangi bir yan tesiri de yoktur. (Nhp.1.93103)
2) Çemen tohumunun ekstresi ve çorbası, zayıf, cılız, sıska, cansız diye adlandırılan çocuklar için en ideal ilaç (Çemen çorbası) olduğu gibi kendini halsiz, dermansız ve yorgun hisseden yetişkinler için de iyi bir ilaçtır. Bir an şöyle tarihe bir bakacak olursak atalarımızın Doğu’da Çin Seddi, Batı’da Viyana, Kuzey’de Buz denizi, Güney’de Orta Afrika, Güneydoğu’da Hindistan içlerine kadar binlerce akınlar düzenleyerek buralarda kurdukları binlerce beylik, yüzlerce devlet ve 16 imparatorluk kurmuşlardır. Nedir bu insanların ana besin maddesi diye baktığımızda karşımıza Çemenli pastırma çıkmaktadır. Pastırma deyince Çemensiz pastırma olması asla mümkün olmayan bir şeydir. Oysa diğer ülkelerde pastırma başka metotlarla iste (bacadan çıkan is) veya fırında kurutulmaktadır. Bizde de pastırma çemensiz yapılsa idi o zaman insanlarımızın kanındaki lipit, kolesterol, trigliserit ve şeker oranı yükselecek yani damarlar sertleşecek, yağlanacak ve beyinden ayak parmaklarına kadar kan akışı azalacak ve hastalanacaklardır. Hastalıklı bir insanda bir ömür at üstünde (akıncılar, sipahiler…) akınlara katılamayacaklarından bu savaşları yapmaları da mümkün olmayacaktır.
Peygamber Efendimiz Aleyhisselatü Vesselam Hz., “Çemen ile şifa arayınız” buyurmuşlar ve O’nun ümmeti olmaktan şeref duyanlar buna uymuşlar ve tarihte büyük neticeler elde etmişlerdir. Doğrusu Avrupalı ilim adamları Çemenin bu özelliklerini keşfetmemiş olsalardı biz de Çemen yemezdik ve itibar etmezdik. Ama İslam’ın yüce Peygamberi (Aleyhisselatü Vesselam Hz.) sağlıklı yaşamak için zamanında her şeyi söylemiş. O’nun gibi yaşamaya çalışanlar (haftada 3-4 gün oruç, az yemek, çok çiğnemek, hayvansal mamülleri özellikle eti az yemek) hiçbir zaman hüsrana uğramamışlar ve sürekli muzaffer olmuşlardır.
Çemenin diğer faydaları için:

http://www.alternatiftip.com.tr/cemen-otu-nedir-faydalari-nelerdir.htm/

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]