Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Sabri Babadan hayat dersleri.
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 5/9/2019 11:37:31 PM


.
SABRİ BABA'DAN HAYAT DERSLERİ
"Mal, alırken kazanılır."

"Borç vereceğiniz zaman iyice düşünün, o paranın size geri ödenmeyeceği ihtimali sizi rahatsız etmiyorsa o zaman verin, eğer bu durum sizi rahatsız edecekse vermemek daha uygundur. Çünkü bu zamanda borcuna sadık adamlar çok azaldı."

"Bir kadına mazisi hakkında özel soru sormak uygun değildir. Akıllı bir erkek sormadan da o kadının bakışlarından her şeyi çıkarabilir. Ben mesela rahmetli eşim Rana Hanım'la evlenmeden önce bakışları onunki kadar saf ve temiz bir başka hanım daha görmemiştim."

"Kimseden borç istemeyin. Ayağınızı yorganınız göre uzatın. İnsan kendi kardeşinden bile borç istese bu onun şahsiyetine zarar verir."

"Borcu olan insanın borcu bitene kadar ekmek ve sudan başka bir şey yemesi içmesi uygun değildir. Önce borç ödenecek."

"Kırk yaşına kadar hiç evlenmemiş erkekte bir bit yeniği muhakkak vardır (fizyolojik, psikolojik, ruhsal veya ahlaki bir sıkıntı (farklı cinsel tercihler vb.))

"İnsanın yürüme şekli karakteri hakkında çok şey anlatır."

"Yıllarca boşanma davalarını inceledim ve evlilikleri bitiren iki önemli sebep tespit ettim: Birincisi hep benim dediğim olacak demek, ikincisi senin paran, benim param mevzusu. Bu nedenle Rana Hanım'la evlendiğimiz gün daha evimizin kapısından içeri ilk adımı atmadan önce kapıda bir anlaşma yaptık, bu evde ne senin dediğin olacak ne benim, sadece Allah'ın ve Peygamberin dedikleri olacak dedik, el sıkıştık. Ertesi günü de maaşımı kendisine verip evi onun idare etmesini ve bana sadece harçlık vermesini eşime teklif ettim, Rana Hanım kabul etmedi, bu sorumluluğu benim üstlenmemi rica etti. O günden sonra bizim evde para konusu hiç konuşulmadı, birimiz bir şey satın alsak kaça aldın diye bile sormazdık."

"Bir erkek gerçekten evlenmeyi düşündüğü bir kadını sokak ortasında herkesin gözü önünde öpmez."

"Cırtlak sesle konuşan insanların geçimi genellikle zordur."

"Bir kimse birini bir kusuru için ayıplıyorsa aynı kusurdan kendisinde de bir parça vardır."

"Bir kimse ille de borç istemek durumunda kaldıysa ancak kendi sosyal statüsüne denk birisinden borç isteyebilir. Mesela bir öğrenci başka bir öğrenci arkadaşından, yahut bir memur aynı konumda çalışan başka bir memur tanıdığından. Ama mesela bir öğrenci hocasından, bir memur amirinden borç istiyorsa ortada bir gariplik var demektir."

"Çok yüksek sesle bağırarak konuşan insanların kalpleri (manen) hastadır."

"Tertemiz bir hayat arkadaşı bulmanın şartı tertemiz bir hayat sürmüş olmaktır. Çünkü Allah Kur'an'da söz veriyor: Temizler temizler içindir Buyuruyor. Bunun aksi mümkün değildir. Mesela ben Rana Hanım'la evleninceye kadar aldığım bir sandık dolusu aşk mektubuna rağmen elim bir kadın eline bile değmemişti. Tertemiz bir gençlik yaşadım, Allah da bana ödül olarak Rana Hanım isminde bir meleğini eş olarak gönderdi, onunla 44 yıl bir cennet hayatı yaşadık."

Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Onun ve Hakk'a Göçen Ailesinin Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]