Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Erkek ruhunun çok önemli bir özelliği.
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 5/13/2019 10:13:21 AM


.
ERKEK RUHUNUN ÇOK ÖNEMLİ BİR ÖZELLİĞİ
"Kadının kulaktan yani güzel sözler duyarak daha çok etkilendiklerini söylemiştim. Erkekte de kulak yerine göz çok önemli. Erkekler daha çok gördüklerinden etkileniyor.

Bir de erkek ruhunun bir kadının sevgisine olduğu kadar şefkatine de ihtiyacı var. Ailede kadının birçok görevleri var: Eşine arkadaşlık etmek, çocuk doğurmak, evin çekip çevrilmesine yardım etmek... Amaa bir de eşine karşı gereğinde annelik vasfı olacak. Bir kadının böyle şefkatli bir yapıda yapıda olması erkek için çok önemlidir. Ziya Osman Saba bir şiirinde “Ve bir anne dizinde büsbütün uyusaydım diyor” bir sevgilinin dizinde uyusaydım demiyor, dikkat edin. Bu gerçeği dünyada benden başka yakalayan bir tek kimse oldu, o da Cahit Sıtkı. Dünya edebiyatında bu gerçeğe işaret eden tek şiir onun şu şiiri:

“Yarin olmuşu, ermişi
Şefkatte anneye değer”

Çok dikkat ettim, uzun yıllar gözlemledim, alkol bağımlısı erkeklerin hepsinde de bana göre sebep kadının yerine göre eşine bir annelik şefkatiyle yaklaşamamış olmasıydı. Bir kadın eşine gereğinde bu şefkati sunamazsa o erkek zamanla alkol çizgisine doğru kaymaya başlıyor."
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]