Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Huzur ve mutluluk tevhid ile mümkün.
Gönderen : Kıymet
Tarih : 5/13/2019 10:18:18 AM


.
Merhabalar Sabri bey,

Beni isim olarak biliyorsunuz sanırım. Pozitif Internet 'te çalışan Kıymet. Bazen sayfanız ile ilgili sorunlar olduğunda aradığınız kişi benim..

İtiraf etmeliyim ki bir kaç kez yazmak istedim.. Ama olmadı..

Elbette ki bir bahanem yok..

Belki de tam olarak buna hazır değildim..

Şu anda pek hazır değilim aslında.. Eşinizin günlüğünü okuyorum.. Onu kendime çok yakın hissettim nedense.. Ama ben o kadar kaptırmışım ki kendimi şu dünya işlerine..

İnanılmaz bir çalışma temposu.. Bilgisayarlı ve cansız bir dünya.. Ev, eş, anne işleri.. Ve bunların arasında çırpınan bir ruh.. Sizin gibi olgun olmayı çok isterdim..

Ama sanırım herşeyden önce doğru yolu bulmalıyım.. Sizin bulduğunuz yol..

İyi akşamlar

Sevgilerimle

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
---------------------------------------------------------------------

Sayın Kıymet Hanım,

Kıymetli yavrum, önce sitemizin teknik sorunlarının çözümünde yaptığın yardımlardan dolayı sonsuz teşekkürler ederim. Allah razı olsun, Allah bir gününü bin etsin.

Günlük hayatındaki sıkışıklıktan bahsediyorsun. Bu yalnız senin için değil, herkes için bahis konusu. Bütün mesele zekanı, hayat tecrübeni, kişiliğini ortaya koyarak madde ve mana, dünya ve ahiret arasında bir denge kurmaya çalış. Düşün ki yarın kabrine konulduğun zaman hiçbirisi yanında olmayacak. Orada Rabbinle yapayalnız kalacaksın. Ve sana sorulacak, dünya hayatında Allah için ne yaptın? Bu soruya müspet cevap verebilmek için bütün imkanlarını araştır. İstersen bu çalışmayı beraber yapabiliriz. Ev işlerini paylaştır. Ben üç, dört yaşından itibaren anneme yardım ederdim. Sobayı yakardım, evi süpürürdüm, toz alırdım, odun kömür çıkarırdım. Çıra yarardım. Hatta bir bıçak yarası sol elimi işaret parmağında hala devam eder. Çarşıya çıkardım, alış-veriş yapardım. Şimdi bakıyorum da maşaallah bazı anneler üniversiteye giden kızlarının ağzına kaşıkla yemek tutuyorlar. Sonra da ben evim için, ailem için, saçımı süpürge ettim diyorlar. Be kardeşim, niye niye saçını süpürge ediyorsun, o süpürge pazarda da var. Bırak o saçlarına biraz ihtimam göster de kocan da okşayacak istek uyansın.

Şaka bir tarafa bütün mesele hep bu dengeyi tutturabilmekte. Dünya ile ahiret, madde ile mana, ruh ile beden arasında o İslami tevhide ulaşabilmek. İşte huzur burada, güzellik burada, mutluluk burada. Bu konuda elimden gelen herşeyi yapmaya gece gündüz hazırım.

Sevgili yavrum, yardımların ve ilgilerin için tekrar tekrar teşekkürler ediyor, selam, sevgi, saygılarımı sunuyorum.

Sabri Tandoğan
Onun ve Hakk'a Göçen Ailesinin Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]