Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Dostum beni arasın da acı fındıkla arasın.
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 5/15/2019 3:52:40 PM


.
DOSTUM BENİ ARASIN DA ACI FINDIKLA ARASIN

"Bir kış günüydü, akşam görevimden çıkmış Sakarya Cad­desi’ne kahvaltılık almak için gidiyordum. Önüm sıra iki kız çocuğu konuşarak yürüyorlardı. Biri arkadaşına, “Ayşe hasta­lanmış, ziyaretine gittin mi?” dedi. Arkadaşı yanında parası olmadığı için bir çiçek veya kolonya alamadığını, bu nedenle de gidemediğini söyledi. Onun üzerine arkadaşı, “Benim yanımda biraz para var, şuradan bir nergis alıp götürelim” dedi. Arkadaşı “Hiç hastaya öyle bir hediye götürülür mü?” dediğinde, “Niye götürülmesin?” diye cevap verdi. “Dostum beni arasın da, acı fındıkla arasın.” dedi. Aradan yıllar geçti. O ufacık çocuğun ağ­zından çıkan sözdeki güzelliği unutamadım. Her gün tekrar­lıyorum. Ve her tekrarlayışta ayrı bir heyecan duyuyorum.

Ne olur, bizler de Yunus gibi “Sevelim, sevilelim, dünya kimseye kalmaz” desek ve birbirimize Allah rızası için sevgi ve saygı göstersek, ne kaybederiz?"
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]