Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Kendimizi kandırmayalım.
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 5/16/2019 11:09:02 AM


.


KENDİMİZİ KANDIRMAYALIM
"Efendim, bütün mesele kitaplar okumak, sohbetler dinlemek, evimizi kitapçı dükkânına çevirmek değildir. Bir tek Âyeti, bir tek Hadisi, bir tek güzel sözü hayatımızda yaşayabiliyor muyuz, hayatımıza katabiliyor mu­yuz, yaşantı haline getirebiliyor muyuz? Soruyorum sizlere, lütfen cevabını siz kendi kendinize veriniz. Kesin olarak ina­nıyorum ki, bir tek Âyeti, bir tek Hadisi yaşamında uygulayanın iç dünyasında büyük bir devrim olur. Çevresi renkle, ışıkla, gü­zellikle dolar.



Bazıları diyor ki, efendim ben binlercesini okudum, hiç de hayatımda, dedikleriniz olmadı. O güzellikleri yaşayamadım. Evet kardeşim, dediklerine aynen katılıyorum, o güzellikleri hakikaten duyamadın, göremedin. Çünkü, onların hepsi kafan­da bilgi halinde kaldı, hayatına girmedi, iş hayatında, aile hayatında, sosyal hayatında onları yaşamadın ki. Lütfen artık şu bilince ulaşalım. Bilmek başka, öğrenmek başka, yaşamak uygulamak başka. Farzet ki -Allah esirgesin- hastalandın, dok­tora gittin, doktor muayene etti, ilaçlar verdi. Eczaneye gittin yaptırdın. Evde bir köşeye koydun. Onları doktorun dediği za­manlarda ve miktarlarda almadıkça sana ne faydası olacak. Efendim ben doktora gittim, ilaç da aldım, ama iyileşemedim demen, ne ifade eder. Biz de okuduklarımızı, işittiklerimizi, öğrendiklerimizi uygulamazsak, yaşantı haline getirmezsek “hâl” sahibi bir insan olamazsak, aynı duruma düşmüş olmaz mıyız? Kendimizi kandırmayalım. Aldanışların en kötüsü, insanın kendi kendisini aldatmasıdır."



Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]