Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Yağ küpünden yağ sızar, bal küpünden bal .
Gönderen : Nadire
Tarih : 5/17/2019 4:39:56 AM


.
Hayırlı cumalar!

Kendısı ogretmen olan bır tanıdıgım, yıllarca dershanelerde calısdıkdan sonra devlet okullarında calısmak ıcın muracaat ettı. Tayını de guneydoguda bır ıle cıktı. Fakat gıdıp oraları gorunce ben asla burada gorev yapamam dıyerek rapor aldı. Okullar tatıle gırınceye kadar da rapor almaya devam edecekmıs. Kısaca oralarda calısmamak ıcın ne gerekırse yapma gayretınde olacak.

Efendım, raporlu oldugu sure ıcerısınde aldıgı maas helal mıdır? Dınımız haram, helal cızgısının cok hasas olculerıne sahıp bır dın. Bır cok ınsan aslında haram ıcınde ıken, helal oldugu zannı ıcerısınde. Ve de bu durumlara oyle kılıflar bulmaktalar kı akıllara durgunluk verecek cınsden. Esasında bu bır kendını kandırmaca, basını kuma gomme degıl mıdır! Bu hasas olculerı nasıl tayın edebılırız?

Bır baska sorumda, ınsanların haram, yalan, hırsızlık vb. vs. gıbı hallerı fızıkı olarak, yuzlerıne, davranıslarına yansır mı!? Hanı bazı ınsanlar vardır, aman ne kadar nursuz derız ya, bunun gıbı mı?

Ellerınızden oper, sıze ve tum gonul dostlarına sevgı ve saygılarımı sunarım

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
---------------------------------------------------------------------

Sayın Nadire Hanım,

Kıymetli yavrum,

1- Senin arkadaşın züppe, şımarık, görgüsüz, terbiyesiz, ruhsuz adi, aşağılık bir insan. Ne demek ben buralarda çalışmam? Güneydoğuya ben de gittim. O insanların sevgi dolu, insanlık dolu, temiz, asil ruhlarına hayran oldum. Acaba o güzel insanlardaki manevi duygular nerede var? Doğrusu hayret ettim? Bu düşüncelerinden dolayı o insana acıdım. Ben de diyorum ki efendilik, güzellik, misafirperverlik, sevgi, saygı görmek isteyen güneydoğuya gitsin. O insanlardan gerçek insanıın ne olduğunu öğrensin. Bir takım numaralarla raporlar alıyor, maaşını cebe indiriyor. O paraların hepsi haramdır. Yarın, zehir olur vücudundan çıkar.

2- Kıymetli yavrum, pozitif veya negatif insanın her türlü ruh hali yüzüne yansır. Yağ küpünden yağ sızar, bal küpünden bal sızar, sirke küpünden sirke sızar. Bunu gizlemenin de imkanı yoktur.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]