Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Sentez İnancı anlayışı.
Gönderen : Semih
Tarih : 5/17/2019 9:23:36 AM


.


Selamünaleyküm;


Çok muhterem Sabri Bey;



Sizi televizyondaki sohbetlerden tanıyor ve çok seviyorum. Sizdeki muhabbet ve edep bizi ve birçok insanı olumlu etkilemiştir.Öncelikle insanlara sevgi ve hakikati anlatma konusunda Cenabı Hak gayretlerinizi artırsın,kolaylaştırsın diye niyaz ediyorum.'' Sentez İnancı'' tanımlamasını internet sitesinde gördüm bu '' Dinlerin aşkın birliği'' gibi bir anlayış mı?Bu konuyu biraz açabilirseniz memnun olurum.


Not: elektronik posta adresim ........


Muhabbet ve Hürmetlerimle


--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan'ın cevaben yazdıkları :


Sayın Semih Bey,


Gösterdiğiniz, ilgiye, sevgiye ve yakınlığa çok teşekkür ederim. İnşallah aramızda güzel bir dostluk kurulur ve sonsuza kadar devam eder.


Benim sentezden kastım sizin anladığınız gibi değil. Ben, İslâmî tevhidi kastediyorum. Yani iç ile dış, ruh ile beden, madde ile mana arasındaki birlik, beraberlik, vahdet. Buna isterseniz terkip, sentez de diyebilirsiniz. İslâm'ın büyüklüğü, güzelliği, yüceliği bu sentezde.
İnsanlar tarihin bütün devirlerinde bu senteze ulaşamadıkları için acı çektiler, ıstırap duydular, hâlâ da duyuyorlar. Gerek fert, gerek aile gerek toplum mutluluğu hep bu senteze bağlı. Ben de size ilâhi tevhidin ışığında renk dolu, ışık dolu mutlu günler diliyor, selâm, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.


Sabri Tandoğan
Onun ve Hakk'a Göçmüş Ailesinin Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]