Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Örnek yaşamlar, örnek insanlar-Hatıralardan.
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 5/21/2019 7:37:37 AM


.
ÖRNEK YAŞAMLAR, ÖRNEK BERABERLİKLER-
HATIRALARDAN
Rahmetli eşim Rana Hanım ile ev almıştık, elimizde kalan para ile ancak ekmek alabiliyorduk. Onu da musluk suyu ile birlikte yiyorduk. Perde alacak paramız olmadığı için ben bazı pencereleri gazete kağıdı ile kaplamıştım. Düşün, koskoca Danıştay savcısı bir hanım, ben böyle bir evde oturmam demedi. Ben hayatım boyunca kimseden borç almadım. Bana bu konuda da destek oldu. Elimiz genişleyinceye kadar böyle idare ettik. Bir gün yine ekmekle su yemek için oturmuştuk ki kapı çalındı, komşunun hanımı elinde üzerine tavuk didilmiş bir büyük tabak pilavla geldi. Rana’yla çocuklar gibi sevindik. Güle oynaya pilavımızı yedik.

Rana bana hayat yolunda her konuda destek oldu. Evet doğru, ben o olmadan da bir ev alırdım. Daha küçük bir ev olurdu belki. Yine aynı şekilde borç yapmazdım, yine kuru ekmek yerdim. Ama onun her konuda benimle paralel bir çizgide yürüyerek hayat yolunda bana destek olması bana çok büyük bir kuvvet verdi. Ben Rana ile beraberliğimde öyle mutluydum ki, dünyanın en mutlu insanı bendim. Her an cennette gibiydim. Bir tek gün ona kalk bana bir bardak su getir bile demedim.

İsteseydim memnuniyetle getirirdi, ama ben isteyemedim yavrum. Çünkü ona çok büyük bir saygı ve hayranlık duyuyordum. Yanında bir şeyh efendinin karşısında gibi edeb içinde oturdum hep.

O da bana karşı çok büyük bir hürmet gösterirdi. Bir kere olsun sözümü bölmedi, hep saygıyla dinlerdi. Her şeyi nasıl yapması gerektiğini sorardı. Mesela midesi rahatsızdı, onun için Sabri derdi, bu limonatayı içeyim mi içmeyeyim mi? Hem maddi, hem de manevi her konuda sorardı Rana. Her konuda istişare ederdik.

Mesela bazı yakınları bana tavır koymuşlardı ama Rana “Hayır,” dedi. “Siz hatalısınız. Ben Sabri’nin yanındayım.

Kıymet bilmek karşılıklı olarak çok önemli. Mesela Hz. Hatice Annemiz gibi muhteşem bir kadının ikinci kocası alkolikti. Onun değerinin farkına bile varamamıştı. Sonra o adamdan ayrıldı. Resulullah Efendimizle kâinatın en muhteşem evliliğini yaptı.

Bir kadına değer vermek, onun ruh halini çözmeye çalışmak, ona yerine göre anlayışlı davranmak ve bir evliliği en güzel bir şekilde götürmek kolay iş değildir. Ama insana çok büyük bir olgunluk verir.

Abdulhakim Arvasi Hazretlerine, Peygamber Efendimizin Hz. İsa’ya üstünlüğü sorulduğunda bir özelliğinin de evlenmiş olması olduğunu söyler."
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Onun ve Hakk'a Göçen Ailesinin Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]