Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Kelamda sihirli bir güç var, aman ne konuştuğumuza çok dikkat edelim.
Gönderen : Sabri Babadan Cevap
Tarih : 5/23/2019 11:02:05 AM


.
KELAMDA SİHİRLİ BİR GÜÇ VAR, SÖZLER VÜCUT BULUYOR, AMAN NE KONUŞTUĞUMUZA ÇOK DİKKAT EDELİM

Sabri Baba anlatıyor:

"Kelâmda sihirli bir güç var. Kelâm çok tehlikeli. Yunus, der ki,

“Söz ola kese savaşı,
Söz ola kestire başı,
Söz ola ağulu aşı,
Yağ ile bal ide bir söz...”

Bütün mesele, kelâmın inceliğine ulaşana dek sükût etmek. Tasavvufta bir kural var. Derler ki:

“Söylenen söz, vücut bulur.”

Biz nefsle dolu iken konuşursak, bu sadece insanları birbirinden uzaklaştırıyor. Kelâmın gücünü elde etmeden mütemadiyen konuşmak, hem insanı yıpratır, hem karşı tarafı uzaklaştırır.

"Hocamıza burada soruyoruz:"

—Efendim, kelâmın gücü nasıl elde edilir?

Sabri Tandoğan Hz:

Yavrum, hepimiz her an, her yerde imtihan içindeyiz. Önemli olan bu imtihanlardan yüzümüzün akıyla çıkabilmek. Bunun için de son derece dikkatli, uyanık olmak zorundayız. Her tecellide ayrı bir hikmet, ayrı bir güzellik var. “Görenedir görene, köre nedir, köre ne?” Yunus Emre bir karıncaya bakar bakar da ürperir, “Benim bir karıncaya ulu nazarım vardır.” der. Bizler de hayattaki her zerreye, her tecelliye, her oluşa Yunus Emre’nin aşkı, şevki ve heyecanı içinde bakalım. Unutmayalım ki insana ders vermeyecek, ibret olmayacak, insanı ürpertmeyecek hiçbir olay yoktur. Yeter ki görmesini bilelim. Âşık Veysel bir şiirinde, “Yumma gözün kör gibi.” der. Biz de gözlerimizi dört açalım. Hayat sandığımız kadar uzun değil. İşte geldik gidiyoruz. Bir gün gelecek karşımızda Azrail Aleyhisselam'ı göreceğiz. Ondan sonra artık yapılacak hiçbir şey yok. Eskiler derlerdi ki, “Ne verirsen elinle, o gider seninle.” Hepimiz her anımızı değerlendirelim, bir hayır yapalım, bir dertlinin derdini paylaşalım, mustarip bir insana dost olalım, arkadaş olalım. Bu fırsatları değerlendirebilenler ne güzel insanlardır. Allah, onlardan razı olsun. Yarın sırat köprüsünden nasıl geçeceğiz? Bunun hazırlığını yapmayanlar ne kadar pişman olacaklardır. Ama son pişmanlık fayda getirmeyecektir.
Sabri Tandoğan Eendi Hz.
Onun ve Hakk'a Göçen Ailesinin Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]