Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Her şey çabaya bağlı.
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 5/23/2019 11:05:02 AM


.
HER ŞEY ÇABAYA BAĞLI...
Her gün daha iyiye gitmek için, ‘Hazreti İnsan’ olabilmek için, mücadele edeceğiz. Her şey öyle çaba ister, sabır ister. Elektriği bulmak için Edison iki yüz bin deney yaptı. Sabır olmadan bu olur mu? Ama o, “İnsanlara faydalı olacağım, benim ışığım altında hastanelerde ameliyatlar yapılacak, üniversitelerde öğrenciler okuyacak diye düşüne düşüne iki yüz bin deney yapmış.

“Ya buna rağmen yine de bulamasaydın?” diye sormuşlar. “O zaman yine denemeye devam ederdim, üç yüz bine doğru yol alırdım.” demiş...

(Hocamızın sohbetine katılan misafirlerden birisi soruyor)

— Efendim, bu kadar çok çalışmak insanı yıpratmaz mı?

Sabri Tandoğan Hz:

Bunu, yani sabrı, yıpranma diye düşünmeyin. Peygamberimiz Aleyhisselam “Allah’a kasem ederim ki benim kadar kimse sıkıntı çekmedi, ıstırap çekmedi.” buyuruyorlar. Yıprandı mı? Hayır... Her şeye rağmen Allah yolunda mücadele etti.

Bütün hayat, faaliyet üzerine kurulmuş. Hayatta her şey hareket halinde. Biz kafa, ruh, beden tembelliği yapınca, hayatın dışına çıkmış oluyoruz. Fizyolojide bir kanun var, “İşlemeyen uzuv dumura uğrar.

Beyin hücreleri mesela çok hassasmış. Devamlı çalışmak istermiş. Bunlar olmayınca, beyin hücreleri ölmeye başlıyor. Onun için fikren, bedenen, ruhen, devamlı çalışmak gerekir. Daimi bir hareket içinde olalım. Son nefese kadar...”
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]