Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Duyabilenler için eşyanın da hayvanların da dili vardır.
Gönderen : Sabri Babadan Sohbet
Tarih : 5/23/2019 11:11:50 AM


.
DUYABİLENLER İÇİN DUVARLARIN DA HAYVANLARIN DA BİR DİLİ VARDIR
Sabri Tandoğan Efendi Hz:

-Hocam, Münir Derman Hazretleri anlatmıştı. Bir konuşma yapmak için gittiği bir yerde kalacağı otele yerleştiriliyor. Otel odasının duvarları boydan boya ayna kaplı imiş. Ertesi günü otele ziyaretine gittik. “Sabri oğlum, beni buradan götürün, sabaha kadar gözümü kırpmadım. Bu odada zina etmiş bütün insanların durumları aynalardan sabaha kadar yansıdı durdu, çok rahatsız oldum.” dedi. Onu o gün oradan alıp başka bir yere yerleştirdik.

Soruyoruz:

-Efendim, aslında bütün bitkilerin, hayvanların, eşyanın da hem bir hafızası hem de bir dili var ama biz onların bizimle konuştuklarını, anlatmak istediklerini tam olarak algılayamıyoruz, onları işitemiyoruz, belki de işitmemiz daha iyi bazen?

Sabri Tandoğan Efendi Hz:

-Mesela Münir Bey, “İnsanlar, lüks lokantalarda karideslerin canlı canlı kaynar suya atıldıkları zaman kopardıkları haykırışı duysalar hemen orada çıldırırlar.” derdi. Ama insanlar ne yapıyor, onca para vererek onları afiyetle yiyor.

-Böyle bir yemek de şifa değil dert olur herhalde?

Sabri Tandoğan Efendi Hz:

-Öyle yavrum.

(Aziz Ruhlarına Fatihalarla.)

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]