Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Zamanın değerini bilmek...
Gönderen : Çiğdem
Tarih : 6/6/2019 9:54:02 AM


.
Çok Sevgili Büyüğümüz, Değerli Dostlar,

Hepinize güzel bir günde hayırlar ve esenlikler diliyor, Sayın Büyüğümüzün tutabildigimiz kadarıyla bir TV sohbetinden notlar sunuyorum.



Saygılar, sevgiler…





Çiğdem



SAYIN BÜYÜĞÜMÜZ SABRİ TANDOĞAN HZ'NİN GÖNÜL SOHBETLERİNDEN NOTLAR - 44
KONU: ZAMANIN DEĞERİNİ BİLMEK

7 Mayıs 2000 Pazar, Meltem TV

Sabri Tandoğan



Litre isimli bir Fransız, gündüzleri ağır bir işte çalıştığı ve fazla zamanı olmadığı için akşamları ancak iki saat çalışabiliyormuş. Ama bu iki saatlik çalışma ile iki yılda dünyaca ünlü Fransızca Litre sözlüğünü hazırlıyor. Önemli olan zamanı saygılı kullanabilmek, kadri kıymetini bilmek.

Resullullah Aleyhisselatu Vesselam Efendimiz “İki günü birbirine eşit olan ziyandadır” buyuruyor. O halde insan kendi kendisiyle yarış içinde olmalıdır. Bir işi yapmanın en doğru zamanı, içinde bulunduğumuzandır. Yoksa bir daha, bir daha, hep ertelenir. Sonra da yapılmasının bir önemi kalmaz. Ertelemek insanı laçkalığa götürür. Diğer olaylar ona o işi yapmasını unutturabilir.

Benim eşimden çocuğum olmadı. Ama Allah (cc) bana tv ve radyo ile evlatlar kazandırdı. Ben onlardan hep bir evlat sevgisi görüyorum. Beni arayıp, soruyorlar. Onlara hep zamanı iyi değerlendirmelerini öğütlüyorum.

Tarihte büyük işler başaran insanların arkasında ortak bir gerçek vardır. Hepsi de zamanı çok iyi kullanmışlardır. Bütün mesele zamanı son derece iyi değerlendirmek.

Bir şirketin patronu, şirketine iyi bir müdür arar. Çok sayıda kişiler başvurur ve birisi yönetim tarafından seçilir. Seçilen genç bu durumdan çok hoşnut olarak kutlamak için akşam arkadaşlarıyla eğlenmeye gidiyor. Dönerken yağmura yakalanıyorlar, ayakkabıları çamurlanıyor. Dönüşte yorgun olduğu için uyuyakalıyor, sabah da vaktinde kalkamayınca acele ile hazırlanıyor. Çamurlu ayakkabılarla alel acele işe gidiyor. Müdürün işe başlamadan önce kendisini görmek istediğini öğrenerek odasına koşuyor. Müdürün onu görünce gözü ayakkabılarına takılıyor ve yüzü asılıyor, genci işe almaktan vazgeçiyor. Eğer o genç gece uyumadan önce ayakkabılarını boyayıp uyusaydı o yüksek ücretli işi kaybetmeyecekti.

Bugün yapılmayan işin yarın yapılabileceği ne malum... Bugün öğrenilmeyen bilginin yarın öğrenilebileceği ne malum... Her zamanın farklı bir işi, ihtiyaçları olacaktır. O nedenle zamanın değerini bilmeli, ona saygılı olmalı ve en iyi şekilde her anın hakkı verilmelidir.

SABRİ TANDOĞAN
Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]