Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Hayatta öyle güzel sözler vardır ki değeri hiçbir şeyle ölçülemez.
Gönderen : Nihat Yeşilyurt
Tarih : 6/6/2019 12:29:11 PM


.
Sayın büyüğümüz ve dostlarımız,



Medrese talebesi bir genç iki odalı bir bağ evinde kalırken, karlı ve fırtınalı bir gecede, evin kapısı çalınır. Kapıya gelen genç bir kız, "Yolumu kaybettim, beni bu gece misafir alır mısınız, dışarısı çok soğuk" der. Genç talebe, ayrı bir odaya alır ve kapıyı kapatır. Mum ışığında ders çalışmaya devam eder. Aradan biraz zaman geçince kız merak eder, kapı aralığından bakar, gencin ders çalışırken arada bir elini muma tutup yanınca geri çektiğini ve tekrar ders çalışmaya devam ettiğini görür...

Sabah olunca kız çıkıp evine döner. Merak eden ailesine, "Fırtınadan evimizin yolunu kaybettim, dolaşırken Edirnekapı civarında bir ışık gördüm oraya sığındım, bir medrese talebesi ders çalışıyormuş beni içeri aldı. Orada kalıp sabahleyin ayrılıp geldim" der. Babası, endişelenince, "Beni, ayrı bir odaya aldı, o kendi odasında ders çalıştı, bir ara kapı aralığından baktım, derse ara verip mumda parmağını yakıyordu, sabaha kadar, ara ara hep mumda parmağını yaktı" der.

Bu genç kız vezirin kızıymış. Vezir iki asker gönderip, bu genç talebeyi makamına getirtir. Olup biteni bir de ondan dinler. Sonra, elini mum alevine tutmasının sebebini sorar. Genç talebe der ki: "Efendim, ders çalışırken şeytan vesvese vermeye başladı, ben de böyle yapıp kendime; Eğer şeytana uyarsan yarın vücudunun tamamı yanacak şimdi sadece parmağın acısına dayanamıyorsun, bütün vücudun yanınca nasıl dayanacaksın?` dedim, kızınızın yüzüne bile bakamadım."

Vezir bu olaydan çok etkilenir, bu gence kızını almasını, kendisine damat olmasını teklif eder. O da kabul eder.

Bu genç sonra tahsiline devam eder ve ulemanın büyüklerinden olur. Abdurrahman bin Muhammed Şeyhizade’nin yazdığı "Mecma`ul Enhûr" adında kıymetli bir fıkıh kitabı vardır. Fakat kitabın yazarı bu isimle değil, "Damad" ismi ile anılır.



Selam,sevgi ve saygılar

Nihat Güzelyurt







--------------------------------------------------------------------------------

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :

Sayın Nihat Güzelyurt,

Efendim, öyle bir muhteşem mail göndermişsiniz ki onu ömür boyu unutmaya imkan yok. Teşekkür ediyoruz desek çok hafif kalacak. Allah sizden razı olsun. Yenilerini bekler, selam, sevgi ve saygılarımızı sunarız.


Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]