Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : "Kötülüğü iyilikle savmaya bakın.
Gönderen : Esma
Tarih : 6/8/2019 10:09:27 PM


.
Sayın Hocam, işyerinde hakkımda konuşanlar oluyor hiç kabahatim olmadığı halde ve müdürüm de bunlar üzerine bana eskisi gibi olumlu davranmıyor. Bu durum beni çok etkiliyor, moralimi bozuyor. Bazen müdürle hakkımda konuşulurken üstüne geldiğim oluyor, hemen konuyu değiştiriyorlar. Bu tip durumlarda ayakta durmamı, işime devam edebilmemi ve sorunların üstesinden gelmemi sağlayacak bir yol önerebilir misiniz?

Saygı ve sevgilerimle Allah'a emanet olun.



Esma



Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
------------------------------------------------------------------

Sayın Esma Hanım,


Kıymetli yavrum, biz bu dünyaya imtihan için gönderildik. Hangi işte çalışırsak çalışalım, nereye gidersek gidelim muhakkak orada fitne, fücür, dedikoducu, ikiyüzlü, riyakar insanlar olacak. Nereye giderseniz gidin durum değişmeyecek. Yapılacak iş nedir? Hiç bunlarla ilgilenmeyeceğiz. Öyle olan insanlara hayır dua edeceğiz. Eğer onlardan nefret edersek bu dıştan da belli olur ve o insanlar bize düşman olur. Onları yerine göre, takındıkları tavra göre deli, anormal, hasta kabul edip onlarla iyi geçinip sadece dua edeceğiz. Zaman zaman onlara kitap gibi, çiçek gibi, simit gibi ufak tefek hediyeler alacağız. Başka çaresi yok kızım. Dünyanın en büyük psikologlarına gitseniz size bir çare söyleyemezler. Artık karar sizin.

Selam, sevgi ve saygı ile.



Sabri Tandoğan

Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]