Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Hayat geriye adım atmaz.
Gönderen : Serhat Yılmazer
Tarih : 7/1/2019 5:58:43 PM


.






Sayın Hocam,




Sizin yazılarınızı bir süredir takip ediyorum.Allah size sağlık ve güç versin. Hayatta sadece iyi olmak yetmiyor, kötülükle de mücadele etmek gerekiyor.Maşaallah sizde bunu görüyorum.



Biliyorsunuz, müşrikler Peygamberimizin amcası Ebu Talib'e geldiklerinde "Söyle O’na ne istiyorsa verelim,isterse başımıza lider yapalım, yeter ki bizim dinimize sövmesin" demişlerdi. Peygamber Efendimiz bunu redetmiş, Allah ne emrettiyse onu yapacağım demişti. Buradaki mesaj çok önemli. Müslüman olmak sadece kendi halinde inancını yaşamak değil, aynı zamanda tüm şirk,ahlaksızlık ve kötülüklerle mücadele etmektir.



Peygamber Efendimizin bir hadisi var: "Bir kötülük gördüğünüz zaman elinizle önlemeye çalışın, onu yapamazsanız dilinizle önlemeye çalışın, onu da yapamazsınız kalbinizle buğz edin. Bu sonuncusu da imanın en aşağı derecesidir" demiştir. Dolayısıyla kötülükle mücadele etmek her müslümanın üzerine farzdır, kötülüğe sövmek de ibadetdir.



Bir fıkra ile bağlayayım.Dervişin biri çok küfürbazmış. Şeyhi küfürden vazgeçirmek için ağzına taş koymasını söylemiş.Yağmurlu bir günde şeyh ile derviş yolda giderken, bir evin penceresinden bir kadın seslenmiş,


"Hoca Efendi biraz bekler misin" demiş. Herhalde bir şey soracak demişler, beklemişler. Bu arada yağmurdan da epey ıslanmışlar. Kadın bir süre sonra "Sağol Hoca Efendi gidebilirsin demiş" Şeyh, “bizi niye bu kadar beklettin” diye sormuş. Kadın da "Tavukları kuluçkaya yatırdım da, senin feyzin bereketine piliçler iyi çıksın istedim" demiş. Şeyh yanındaki dervişe dönmüş: "Çıkar ulan ağzındaki taşı. Küfretmek haram diyen halt etmiş".



Sevgi ve saygılarımla


Serhat Yılmazer


--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Serhat Yılmazer,


Kıymetli yavrum, yazdıklarında seninle aynı fikirdeyim. Zaten takip ediyorsan ben de bu şekilde hareket ediyorum. Yetmiş üç yaşındayım. Birçok hastalıklarım var. Evimi görsen eczane dersin. Ama bu halimle yine de son nefesime kadar mücadeleme devam ediyorum. Allah, son nefesime kadar iyileri yüceltmeyi, kötüleri düzeltmeyi nasib eder inşallah. Durmak yok, hayat hep ileriye gidiyor. Hayatın kanunu bu. Geriye adım atmıyor. Allah, Kur’an ve Hadis doğrultusunda nice güzel adım atmayı inananlara nasip etsin.


Selam, sevgi ve saygı ile.


Sabri Tandoğan


Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]