Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : "Allah'ım, beni bir an, bir andan da kısa bir zaman nefsime bırakma." Hadis
Gönderen : "Gönül Yolcusu"
Tarih : 7/5/2019 11:16:39 AM


.
Saygıdeğer büyüğüm öncelikle halinizi hatırınız sormak isterim inşallah iyisinizdir. Hocam rüyamda sizi gördüm evimize misafir olmuşunuz soru cevap şeklinde konuşuyorduk. Ve rüyamda size şu suali soruyordum. Bugünlerde İskender Pala nın Od isimli romanını okuyordum. Bu romanda sevgili Yunus Emre nin hayatını çok güzel anlatmış. Ayrıca da Faik Özdengül’ün Aşkın Terapisi adlı kitabında Allah'ın tüm insanları insanlarda kendinin Esma-ül Hüsnasını seyretmek için yarattığını ve insan bu Esmaül Hüsnaya ayna olması gerektiğini ve bunu başaramadığında ömrünün büyük bir zamanını psikolojide anskiyete, tasavvufda kabz adı verilen ruh hali içinde geçirdiğini anlatıyor. Bu durumdan kurtulmanın çaresini de Yunus Emre çok güzel anlatıyor: “Sen çık aradan, Kalır seni Yaradan”. Burada size şunu sormak istiyorum insan kendini aradan çıkartmak için benliğini yok etmek için ne yapabilir? Allah'ın isimlerine nasıl ayna olunulur.

Sizden ricam bir sonraki konferansınızda ego nedir nasıl başa çıkılır konusunu işlemeniz olacak.

Selam sevgi saygılarımla.

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
--------------------------------------------------------------
Sayın Gönül Yolcusu”,

Kıymetli yavrum, insan için hayatta gidilecek iki yol var: 1-) Nefsin yolu, ki büyük çoğunluk bu yolu tercih ediyor. 2-) Hakkın yolu. Üçüncü bir yol yok. İnsanlık tarihinde kimse daha üçüncü yolu bulamadı. Hakkın yolu bütün nüanslarıyla ortada. Allah’ın Kur’an-ı Kerim’inde, Resulullah Efendimizin Hadis-i Şeriflerinde ve sünnet-i seniyyesinde bu yol apaçık gösterilmiş. Biraz aklı olan, iman sahibi insanlar bu yolda yürümekte hiç tereddüt etmiyorlar ama gelgit akıllılar, her gün yön değiştirenler bir türlü Hak yoluna giremiyorlar. Bu Hak yolunun zorluğundan değil. O yola girmek isteyip de nefislerinin, egolarının baskısından kurtulamayanlar için zorluklarla dolu. Onlar için söyleyecek söz kalmıyor. Onlar mutsuzluğu, huzursuzluğu, dengesizliği kendi elleriyle seçiyorlar.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan

Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]