Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Utanacak yüzleri varsa...
Gönderen : İlker
Tarih : 7/8/2019 8:50:48 AM


.
Çok Muhterem Efendim, Çok sevdiğim bir büyüğümün Kore savaşından hemen sonra orada yedek subay olarak görev yaparken gözlemlediklerini paylaşmak istiyorum. Kıymetli büyüğüm bana şöyle bir sual sordular: "Bir muhtaca para versen önce ne alır?". (Bu soru orada savaş sonrası açlık ve sefalet dönemi içindeki şartlar altında düşünülmeli.) "Ekmek, yiyecek" dedim. Büyüğüm ise "Kore'de hemen kitap alıyorlar" şeklinde karşılık verdi. Bir Koreli, komşusuna misafir olarak gitse ve tuvalet ihtiyacı oluşsa, derhal evine dönüyor, zira ertesi gün (önce sizden ve tüm okurlardan özür dileyerek söylüyorum) gübre olarak kullanacak. Sabahtan akşama rüku halinde pirinç tarlalarında su içinde çeltikleri ekiyorlar, bu çalışkanlıkları karşılığında ise yılda yedi sürüm pirinç topluyorlarmış. İsraftan kaçan, okuyan ve çok çalışan o toplum bugün maddi rahatlığa kavuştu, inşallah o insanlara üsve-i hasene ve bir sanat harikası olan Fahr-i Kainat Efendimiz'e kalplerini bağlamak da nasip olur. Pirinç ve israf demişken efendim, son dönemin güleryüzlü, sevgi-dolu insanlarından Ramazanoğlu Mahmud Sami Hz.'lerinin lavaboya kaçan tek pirinç tanesi için lavaboyu söktüğünü okumuştum. İnşallah bu güzel huylar bana da sirayet eder. Ellerinizden öpüyorum efendim.

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
---------------------------------------------------------------------
Sayın İlker Bey,

Kıymetli yavrum, yazdığın ibret verici, harikulade güzel mail için sana ne kadar teşekkür etsem azdır. Bugün yollarda yürürken, arabayla geçerken hep görüyoruz, Kore arabalarını. Bu benim yüreğimi sızlatıyor. Kısa bir zaman evvel yiyecek ekmeği olmayan insanlar fevkalade lüks, fevkalade güzel arabalar yaparak dünya piyasasına sunuyorlar. Ve büyük paralar kazanıyorlar. Gelin beraber bir caddeye çıkalım. Geçen arabaların markalarına bakalım. Acaba bir tek Türk arabası görebilcek miyiz? Bu ne hazin, utanç verici bir durum. Acaba çalımlarından, cakalarından yanından geçilmeyen malum zenginlerimiz bu durumdan bir utanç duyuyorlar mı? Yazıklar olsun onlara.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Onun ve Hak'a Göçen Ailesinin Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]