Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Evlilik bir güzelliği paylaşmak dünya hayatına bir cennet getirmek demektir
Gönderen : "Sevgi Çiçeği"
Tarih : 7/11/2019 8:04:22 AM


.
Canım Hocam ve birbirinden kıymetli değerli Dostlar,

Herkese uzun bir aradan sonra merhaba. Değerli Hocam öncelikle tatiliniz bu bunaltan sıcaklara rağmen umarım iyi geçiyordur ve sağlığınızda inşallah iyidir.Uzun aradan beri siteye giremedim baya mail gelmiş. Allah razı olsun Sizden, hiçbirini kırmadan yine her zamanki incelik ve güzelliğinizle cevaplamışsınız. Sabırla bıkmadan usanmadan gece gündüz demeden tekrar tekrar da olsa, hakkınızı helal edin lütfen ben ve dostlarımıza hayatınızın kıymetli dakikalarını saatlerini bizlere harcadığınız için. Eminim ki dostlarımızda kıymetinizi biliyorlardır.

Sevgili Hocam Sizi çok kısa iki soruyla rahatsız edeceğim nolur bağışlayın. Öncelikle uzun süredir tatil için şehir dışındaydım kısa süreliğine bazı sebeplerden dolayı döndüm fakat tekrar geri döneceğim. Malum önümüz Ramazan, oruçlu iken duş almanın sakıncalı olduğunu biliyorum, denize girmek te aynı mıdır yada baş suya girmeden serinlemek amaçlı girilebilir mi? Bunu çoçuklarım için soruyorum.

İkincisi de eşler arasında bir taraf diğer tarafı devamlı eleştirip, kırıcı hatta bozucu, alaycı ve tersleyerek konuşuyor ve karşı tarafın devamlı kalbini kırıyor ve sevgisini, saygısını kaybediyorsa bu evlilik devam etmelimidir? Umarım yeterince anlatabilmişimdir.

Bu arada Sizin ve Tüm Dostların her günümüzün bayram tadında geçmesini dilerim. Allaha emanet olun.

Sevgilerimle..

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
-------------------------------------------------------------------
Sayın “Sevgi Çiçeği”

Kıymetli yavrum, bu deniz adeti nereden çıktı? Herkesin içinde mayoyla denize girmeyi Stalin bile kabul etmiyordu. Biz nasıl kabul edebiliriz? Yani niye ille deniz, ille deniz? Denizden başka tabiatta güzellik yok mu? Ramazanda oruçlu iken duş almak da orucun ulvi manasını hiç mi hiç anlamamak demektir. Varsın televizyondaki profesör geçinen dünya, ahiret cahilleri fetva versinler. Bunlar bir şey ifade etmez. Doğrusu bu sorular hiç hoşuma gitmedi.

Diğer soruya gelince bu saydıkların eğer geçekten oluyorsa ona evlilik değil esaret, kölelik, en çirkin şekilde bir namert tarafından aşağılanmak denir. Böyle evlilik kesinlikle olmaz. Haysiyetli bir insan ölür yine o evliliği kabul etmez.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhlarına Faihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]