Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Kadına gelmiş, geçmiş ve gelecek en büyük değeri İslamiyet vermiştir.
Gönderen : Aytekin
Tarih : 7/11/2019 8:11:45 AM


.
İyi Günler Hocam,

Allah yolunda sıradan bir öğrenciyim. Okumaya, öğrenmeye, anlamaya çalışıyorum. Çok başarılı olmasamda denemekten vazgeçmeyeceğim. Sn.Munir Dermanla ilgili internet üzerinden bilgiler edinmeye çalışırken sizi tanıma fırsatım oldu. Kitaplarınızı aldım okuyorum. Allah sizden razı olsun hepsi başucu kitabı gibi ne zaman boş vaktim olsa oradaki bilgilerle doldurmaya çalışıyorum. Dev gibi bir islam dini bu son dönemde bir kaç cümlenin içine sıkışmış ve insanlar tartışıyor. Banada soruyorlar tam cevap veremiyorum. Bu soruların cevaplarıyla ilgili yardımcı olabilir misiniz?

1) Peygamberimiz Hz.Muhammet Hz.Ayşe ile evlendiğinde, Hz.Ayşe validemiz 9 yaşındamıydı? Kaç yaşındaydı ve neden bu kadar genç bir hanımla evlendi?

2) Kadınlar başörtüsü takmalı mı? Sadece bir Ayette bununla ilgili bir cümle var. İslam öncesi Arap toplumuyla ilgili bir şeyler okudum. Örtünmek sadece bir arap geleneği mi?

3) Etrafımda modern ve çağdaş geçinen hanımlar, Kuranda hanımlarla ilgili "vurmak, tartaklamak" ve "2 pay erkeğe bir pay kadına miras dağılımı" gibi hanımlarla ilgili konularda eleştride bulunuyorlar, açıklama yapamıyorum.

SN.Hocam şimdiden çok teşekkür ederim

Saygılarımla

Aytekin Özçiçekli

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin'ın cevaben yazdıkları :
--------------------------------------------------------------------
Sayın Atekin Bey,

1-) Kıymetli yavrum, ne kadar İslam düşmanı varsa tarih boyunca bu meseleyi alçakça, şerefsizce didikliyorlar. Bir kere Hz. Aişe’in evlendiği zaman dokuz yaşında olması yemin ederim ki rezilce bir yalan. Hz. Aişe evlendiği zaman regl halini yaşayan aklı başında, hanımefendi bir genç kızdı. Bir kere şu mesele var: İsveç, Norveç gibi soğuk ülkelerde bir genç kızın regl yaşı farklı, Arabistan gibi altmış derece sıcaklığın normal olduğu bir yerde regl yaşı farklıdır. Bunlar nazar-ı itibara alınmadan ahkam kesmek, iftira atmak en büyük namussuzluk, en büyük hayasızlıktır. Allah onların belasını versin.

2-) Dünyadaki şerefsizliklerin, adiliklerin, rezilliklerin en büyüğü bir de burada yapılıyor. Ne demek bir Ayet? Bu kadar rezilce bir şerefsizlik olur mu? Kırk Ayette mi bahsedilecek? Bunu söyleyenlerin Allah yetmiş bin belasını versin. Bunlar aynı zamanda dünyanın en cahil, en müfteri insanları. Sanki Bizansta örtünme yok muydu? Sanki Hristiyanlıkta örtünme yok muydu? Ulan rezil oğlu reziller, ulan alçaklar, ulan şerefsizler, elinize bir dünya resim tarihini alın da bakın. Bütün Avrupalı ressamların modelleri hepsi başörtülü. Çağdaş geçinen rezil kadınlar, utanmazlar, kepazeler! Dünyanın en büyük tablosu olan Leonardo De Vinci’nin La Jaconde (Mona Lisa) tablosu bile başörtülü. Bunları görmezden gelip İslam düşmanlığı yapanların Allah belalarını versin.

3-) Dünyada hiçbir din, hiçbir görüş, hiçbir felsefe İslam kadar kadına saygı duymamıştır. Kadını yüceltmemiştir, kadını onore etmemiştir. Acaba hangi inanışta kadınlar için “Cennet annelerin ayakları altındadır” deniliyor? Peygamberimiz eve geldiği zaman derhal faaliyete geçer, bir şey eksikse çarşıdan alır gelir, süpürülecek bir yer varsa süpürür, tamir edilecek bir şey varsa tamir ederdi. Şimdiki modern erkekler eve gelince hayvan gibi bağırıyorlar: “Yemek hazır mı?”. Çüş ulan. Sen evine yemek yemeye mi geliyorsun, rezil herif? Farzet ki yemek yok, ne olacak? Peynir ekmekle de karın doyar. Peygamberimiz bir gün eve gelmiş. Hz. Aişe demiş ki: “Ya Resulullah, kusura bakma, bir yemek yapamadım.” Peygamberimiz mutfağa gidiyor, bir dilim kuru ekmek alıyor, tabağa biraz sirke koyuyor, batırıp yiyor. Yerken de “Sirke ne güzel katık Allah’ım.” diyor. Bunu hangi modern erkek yapar? Bu şerefsiz insanlar mütemadiyen İslama dil uzatıyorlar. Hakaret ediyorlar. İki gün önce gazetelerde okuduk, Amerika’da Kur’an’ı yakma töreni hazırlanmış. Bu .... çocukları bir tek Ayetin, bir tek Hadisin kendilerine aşk, ışık, renk, hayat getireceğini bilmemezliğe gelerek bu dünayanın en büyük şerefsizliğini yapmaya hazırlanıyorlar.

Değerli yavrum, lütfen çevrendeki o sosyete bozuntusu, çağdaş geçinen, devrimci geçinen rezil karılara aldırış etme. Onlarla münakaşa yapma. Ayetlerin derinlerine inmeye çalış. Benim ricam bu.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]