Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Para lafını çok eden, hesabını kitabını bilmeyen parazit bir kimsedir.
Gönderen : Nilay
Tarih : 7/11/2019 8:41:34 AM


.
Sayın büyüğüm.

Bir ahbabım var. Sürekli olarak para konusuyla ilgili olarak şikayetleri var.Kendisi aynı zamanda namazında niyazında bir insan.Bir çok konuda iyi bir kul olma gayreti içinde. Aslında aç açık da değil ama hep güzel bir şeylere sahip olma arzusu var içinde sanıyorum. Ayağını yorganına göre uzatamıyor. Eline para geçer geçmez sonuna kadar bitiriyor, ondan sonra da bir süre parasızlık çekiyor. Kendisini nazikce ikaz ettiğim zaman zaten hiçbir zaman eline fazla para geçmediğini söylüyor ama ben durumun öyle olmadığını görüyorum. Bana çocukluğumda ailem etrafa para konusunda başkalarına dertlenilmeyeceği öğretildiği için ben bu doğrultuda yaşadığım için bu ahbabımın bu durumu beni rahatsız ediyor, hoşuma gitmiyor. Parasızlık şikayeti yapılınca sanki benden para talep ediliyormuş gibi geliyor bana. Aç açık olmayan bir insanın başkalarına "ben şunu almak istiyorum ama param yok" vs tarzında şeyler söylemesinden çok rahatsız oluyorum.İşin doğrusu gerginleşiyorum. Acaba abartıyor muyum? Hoşgörüsüz müyüm? Katı mı davranıyorum sizce?

Teşekkürlerimle.

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
------------------------------------------------------------------
Sayın Nilay Hanım,

Kıymetli yavrum, senin bu ahbabın Allah’ın belası bir insan. Ben onun yaptığı sahte ibadete değil hayatını nasıl yaşadığına bakarım. Kesinlikle onun iyi bir insan olduğuna inanmıyorum. Senin yapacağın en güzel hareket bu paraya, mala, mülke tapan şerefsiz insanla alakanı kesmen olacak. Benim bir adetim var: Kim yanımda paradan, puldan bahsederse ben onunla ilgimi koparırım. Rana Sultan’la kırk dört yıl evl kaldım. Bir kere bizim evde para lafı edilmedi. Herkes ayağını yorganına göre uzatmalı.

Değerli yavrum, benim görüşüm böyle. Artık karar senin.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Onun ve Hakk'a Göçen Ailesinin Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]