Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Harikulade güzel bir olay.
Gönderen : Selahattin Aktaş
Tarih : 7/12/2019 8:09:03 AM


.

Değerli babacığım sağlığınız inşallah daha iyidir, bir an evvel tamamen iyileşmeniz için dua ediyoruz. Bugün sizinle ve izin verirseniz gönül dostlarıyla dün tanıştığım bir anne şahsında başka anneleri de konuşmak istiyorum.

Dün, bundan dört ay evvel tam dokuz çocuk doğurmuş bir anne ile tanıştırıldım. Evet bu anne tahmin edildiği gibi insan değil LUSİ isimli sevimli bir köpekti. Evet Lusi tam dokuz köpek yavrusunun annesi. Annelik duygusunun, Allah'ın verdiği en yüce duygu olduğunu bildiğimden, mesleğim gereği son 22 yıl çocuk cerrahisi uzmanı olarak çalıştığımdan binlerce annelerle tanıştığımdan dolayı, Lusi'nin anneliğini dinleyince tüylerim diken diken oldu paylaşmak istedim.

Lusi, ilgili bir ailenin bakımlı köpeği. İnsanlarla göz temasını çok iyi kuran, onunla konuşulduğunda, dertleşildiğinde karşısındakini sıkılmadan dinleyen, duygularını gözleri ile iyi ifade edebilen, beslenme konusunda titiz her şeyi yemeyip seçici davranan bir köpek.

Hamile kalıp doğum başladığında bir, iki, üç.. derken 15 dakika aralıklarla tam dokuz sağlıklı yavru dünyaya getirmiş. Her birini itina ile yalayıp göbek kordonunu dişleri ile keserek tek tek yavruları minderinin üzerine yatırmış. Allah tam dokuz yavru vermiş ama ne yazık ki Lusi'nin sadece sekiz memesi varmış. Lusi'yi emzirme sırasında gözleyen kişinin anlattığına göre her emzirmede bir yavru açıkta memesiz kalıyorken anne Lusi en çok emdiğini hissettiği bebeğini memeden ayırarak açıkta kalanı memesinin üzerine yatırıyor, ve bu döngü dokuz bebekte doyuncaya kadar en adaletli bir şekilde devam ediyormuş. Çevremizde ki bazı anne veya babaların evlatları arasında yaptıkları ayrımcılığı düşününce içim ürperdi. Normal şartlarda beslenme konusunda çok seçici olan her verileni yemeyen Lusi, konu dokuz bebeğinin doyması olunca emzikli günlerinde çok süt üretmek adına önüne ne konursa ayrım yapmadan her gıdayı iştahla yemiş. Ben muayene ettiğim bebeklerin sağlıklı beslenmeleri konusunda özellikle anne sütünün önemini detaylı anlatıp insan annelere süt üretiminin artırılması için tavsiyelerde bulununca utanmadan "ben o yemeği sevmem" diyen annelerle, sütün azalmasına hiç üzülmeden sırf aldığım kiloları çabuk vereyim diye rejim yapan anneleri ve de göğüslerim fazla deforme olmadan sütten keseyim mama ile doyururum diyen anneleri düşününce ve Lusi ile mukayese edince insanlığımdan utandım.

Seyrettiğim belgesellerde kutuplarda -70 dereceye kadar varan soğukta üç ay güneş yüzü görmeden karanlıkta ayakta her iki ayağının arası ve karnının altında yavrusunu soğuktan koruyan beslenmeye giden anne gelinceye kadar nöbet tutan baba penguenleri ve yukarıda konu ettiğimiz Lusi gibi yüzlerce binlerce fedakar anne hayvanları düşününce bazan "Allahım insanlara da hayvanlar kadar anne babalık duygusu ver" demekten kendimi alamıyorum.

Saygılarımla ellerinizden öpüyorum.

Selahattin AKTAŞ.

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
------------------------------------------------------------------
Sayın Selahattin Aktaş,

Efendim, gönderdiğiniz harikulade güzel mail için çok teşekkür ederiz. Bu mail insanın tüylerini ürperten güzel, çok güzel bir olay. Lusi’ye Ankara’dan sevgiler, saygılar sunuyorum. Benim gözlerimi yaşarttı. Size de bu lütufta bulunduğunuz için gönüller dolusu sevgiler, saygılar.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]