Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Önemli olan geri dönmemek üzere yola çıkabilmek.
Gönderen : "Nisan"
Tarih : 7/12/2019 8:44:27 AM


.
Çok sevgili Hocam nasılsınız? Dilerim Rahatsızlığınız her geçen gün azalıyordur. Gönül sohbetlerinizin 9.10.11.12 cilt ve muhterem eşiniz sayın Rana Hanımın günlüğümden kitapları için siparişimi verdim ve Nuraydın hanımla tanışmış oldum sizi sordum rahatsız olduğunuzu öğrendim inanın çok üzülüyorum.Ben de size ve bütün rahatsız kardeşlerimize Allah tan şifalar diliyorum. Sizi yormazsam İrade terbiyesi hakkında en önemli ölçü ne olmalı diye sormak istiyorum. Çünkü güzel şeyler okuyup güzel şeyler düşünsem de bir türlü sigarayı bırakamadım.Hep başarıyorum sanıyorum 10 gün 1 ay içmiyorum ama biraz üzülünce gene yakıyorum. hocam bana dua eder misiniz? Sizinle ve gönül dostlarıyla okuduğum rivayet diye geçen bir yazıyı paylaşmak istiyorum.

Rivayet edilir ki Cenab-ı Hakk, kendi nurundan aklı yaratır. Ona "Gel." der, akıl gelir. "Git." der, gider. "Ben kimim, sen kimsin?" diye sorar. Akıl "Sen benim Rabb-i Rahimimsin, ben ise Senin âciz kulunum." diye cevap verir.

Cenab-ı Hakk, akla hitaben der: "Senden daha aziz bir mahlûk yaratmadım. Seninle verir, seninle alırım." Sonra, ateşten nefsi yaratır. Ona "Gel." der, nefis gelmez. "Ben kimim, sen kimsin?" diye sorar. Nefis "Ben benim, sen sensin." der. Bunun üzerine onu ateşe atar. Nefis hâlâ "Ben benim, sen sensin." demektedir. Cenab-ı Hakk ardından nefsi aç bırakır. "Ben kimim, sen kimsin?" diye sorduğunda, nefis, "Sen benim Rabb-i Rahimimsin, bense senin âciz kulunum!" cevabını verir!



Selam saygı ve hürmetlerimle





Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
---------------------------------------------------------------------

Sayın “Nisan”,

Kıymetli yavrum, en büyük yemini yaparak sigarayı bırak. Buhranlı anında tekrar içmek istersen derhal Gönül Sohbetleri’ni oku. Ama tekrar tekrar oku. Göreceksin bu defa muvaffak olacaksın.

Selam, sevgi ve saygı ile.



Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]