Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Münir Derman Hz'nin sohbetlerinden notlar.
Gönderen : Ayla
Tarih : 8/9/2019 11:32:23 AM


.
Çok kıymetli büyüğüm, hayırlı günler dileğiyle içime dolan duygu ve düşünceleri paylaşmak istedim. Müsaadelerinizle.

Siz'e daha önce cuma gününün önemini soran bir mail göndermiştim ve cevabınızı almıştım. Yıllarca bana, ''Hayırlı cumalar ya da Selamünaleyküm''diyen bir dayıma, inatla, ''Günaydın, merhaba gibi. ''cevaplar verdiğim ve gülerek yanıt aldığım için, huzurlarınızda özür diliyorum. Efendim, cahillikten diyeyim, ama biraz bilgilenince, büyüklerinin yaşantısını izleyince, içine Allah sevgisi dolmaya başladığı halde, insan neden zaman zaman uzaklaşır Allah'dan?Siz'in, ana sayfada yazdığınız özlü sözlerde;''Yavrum, dua et geceleri, insan uzaklaşabilir Allah'dan. ''yazınızı okur da, gene de elleri ve dilleri bağlanır?Bu konuları çok konuşmak istedim, ama yanınıza gelmemi engelleyen bir el var sanki, dua etmemi engelleyen el gibi... İlk defa, kaç hafta sonra bir cuma gününü idrak etmeye çalıştım. Çok şükür. Siz, Çiğdem kardeşimize, ''Allah, Dua etmem gerekenleri bana hatırlatırlar, yavrum. ''demişsiniz ya, nasıl sevindim, beni de hatırlamanızı umarak.

İçim bunalıyor, kaç zamandır. Bugün, geçmiş yıllarda internetten dinleyip, notlar aldığım Dr. Münir Derman Hazretleri'nin sohbetlerini okudum. İçim ferahladı, paylaşmak istedim.
Sohbet 4: Herkes uykuda. Sen uyumazsan, daha erken varırsın istasyona birinci mevkide. Gece kalk, 2 rekat namaz kıl, gözyaşı dök, Rahmetinden. Haberi olmadan insan veliyullah olur. Türk diyarında 4 veli var. Hacı Bayram-ı Veli, Hacı Şaban-ı Veli, Hacı Bektaş-ı Veli, Yavuz'un babası. Hacı Bayram-ı Veli 60 sene başını secdeye koymuş. Bu büyük zatla alay edelim, demişler. O zamanın kadısının kardeşi, bir cenaze var. ''Namazını kılar mısın ?'' demişler. Hacı Bayram-ı Veli şöyle bir dönmüş, ''Efendiler, diri niyetine mi, ölü niyetine mi kılalım cenaze namazını?'' demiş. ''Tabii ki ölü niyetine.'' demişler ve alay eden şahıs ölmüş. Allah'ın iyi kuluyla şaka olmaz. Sonunda leş olacaz, leşini gül kokturmaya baktır. Tevazun olsun. Tahsille olmaz. Allah vergisidir. Fatiha'yı tefsir eder misin? Bir Ermeni geçiyor, Artin adlı çocuk. Hacı Bayram-ı Veli, ''Ben mi tefsir edeyim, Artin mi tefsir etsin?''demiş. Görünmeyen fişini takmış Artin'e, Artin çok güzel tefsir etmiş.

Bela geldiği zaman sabredin. Cenab-ı Allah bu kaderi gönderdi, sen güleceksin. Beddua; (Bed=fena), Allah'ın taktir ettiği kader zincirine karşı gelerek yaptığımız sözlerdir. Beddua etmeyiniz. sabrederse, Allah'a havale ederse, gözlerinden yaşlar gelirse, zulme uğrayanın kendine sabrıyla sonra olur. Sen sabır ver, bu belayı hoş karşıla. Allah'ın yanında bela ismini anma, sakın. Allah, belanı versin, deme sakın. ''Yetimi hor görmeyiniz.'' Ayeti var. Yetimlerin en büyüğü, kumandanı, Resulullah'dır. Dilini, nefsini, aklını dizginle. Allah sevdiğini, herşeyden kıskanır. Hz. Hasan'ı ağzından, Hz. Hüseyin'i boğazından öpmüş. Hz. Hasan, ağzından zehirlenmiş, Hz. Hüseyin şehit edilmiştir. Namazda herşey hatırına gelir. Cenab-ı Allah nasip etmese şuraya namaza gelemeyiz. Allah, sana kanca takmış. Hakkıyla abdest alana, şeytan yaklaşamaz. Sanki Kabe'nin önündeymiş gibi. Namazda, kafana bir şey takılmışsa, abdesti doğru dürüst almamışsındır. Abdest almak, o kadar kolay bir şey değildir. Su, dünyada yegane tutulan cennet taamıdır. Suyu, israf etmeyeceksin. ''Hakkıyla abdest alandandan, şeytan uzaklaşır.'' diyor, Peygamber. İçinin yıkanışı, nasıl olacak? Her gerçek açıklanmaz. Öyle sırlar var ki, ifşa etti mi, küfre girer insan. Rızaya kavuşmuş insanların içi, gizlenmiş inci gibidir. Daha namazı doğru dürüst kılamıyoruz, birbirimizle itişiyoruz. İnsanın eli, vücudunun icra memurudur. Bütün arzuları, eliyle iş gördürür. Şunu al kafasına vur, ya da şunu al görmeyen adamı karşıya geçir. El batınen yıkanmışsa, ondan sonra abdesti al. Cünupken abdest alınmaz, gusledilir, sonra abdest alınır. Şeytana kabahat bulma, kabahat bula bula şeytan erirdi, şeytan kalmazdı.

Efendim, internetten dinleyerek notlar aldığım sohbetten bilmeyerek yaptığım hatalar, kusurlar olduysa önce Dr. Münir Derman Hazretleri'ninin aziz ruhlarından, sonra Siz değerli büyüğümden ve gönül dostlarından binlerce kez özür diliyorum. ''Şeytan, Allah'dan uzak kalmışların sırrıdır.'' buyurmuştunuz, bir zamanlar bana. Dua edin, Allah'dan uzak kalmayayım.

Ellerinizden, hürmetle, hasretle öpüyorum.

Ayla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]