Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Verin on sentini atın cehenneme.
Gönderen : Sabri Babadan Mektup
Tarih : 8/13/2019 9:29:35 PM


.

VERİN ON SENTİNİ, ATIN CEHENNEME
Kıymetli yavrum,
Hayat bir okul, biz de o okulun ebedi öğrencileriyiz. Bu okul hiç bitmiyor. Yaşadığımız sürece her gün hatta her saat yeni bir şey öğrenmek durumundayız. Hatalarımız, kusurlarımız, noksanlarımız başımızdan aşkın. Aman dikkatli olalım, son nefesimizi vermeden hayat yolunda, mana yolunda, tekamül yolunda biraz ilerlemeye çalışalım.
Hikayeyi bilirsiniz. Bir Amerikalı trilyoner sabahleyin yazıhanesine gitmek üzere limuzinine biniyor. İnerken iş hanının önünde soğuktan donmak üzere olan bir adam görüyor, acıyor, ona on sent veriyor. Sonra yazıhanesine çıkıyor, bardağına viski koyuyor, yudumlamaya başlıyor. O sırada aniden kalpten ölüyor. Hikaye bu ya gök katında yargılanıyor, melekler bir masanın etrafında toplanmışlar yargılama yapıyorlar. Baş melek raportör meleğe söz veriyor, “Bu adamın dosyasını anlat” diyor. Raportör, “Efendim” diyor, o on sentlik olayı anlatıyor. Baş melek, “Peki” diyor, “başka hiçbir hayrı, hasenatı yok mu?” diyor. Raportör, “Yok, efendim” diyor, “dosyada gözükmüyor. Hepsi bu kadar.” Onun üzerine oylamaya geçiliyor. Bazı melekler “Efendim,” diyorlar, “on sentlik de olsa, hayatının sonunda da olsa biz gene bir iyilik yapalım, cennete koyalım.” Bazı melekler bu fikre karşı çıkıyorlar. “Cehenneme atalım” diyorlar. Baş melek oyları sayıyor, oylar eşit çıkıyor. Tabi bu gibi durumlarda başkan hangi tarafa katılırsa karar o oluyor. Bütün gözler baş meleğe çevriliyor. Başmelek gürlüyor, “Verin bu itin on sentini, atın cehenneme” diyor.

Aman yavrum, çok dikkatli olalım, bu adamın durumuna düşmeyelim.

Selam, sevgi ve saygı ile.
Sabri Tandoğan
Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]