Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Kime iyilik yapalım?
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 9/4/2019 12:53:29 PM


.
KİME İYİLİK YAPALIM KİME YAPMAYALIM?

"Zaman zaman iyilikleri, huzurları, mutlulukları için çırpındığımız insanlar bizi kırıyorlar, incitiyorlar, ekmeğimizi zehir ediyorlar. Peki bizim alacağımız tavır ne olmalı? Bu konuda büyüklerimizin bize gösterdiği tek yol var: Onları yaptıkları ve söyledikleriyle “Hüküm Allah’ındır” deyip baş başa bırakmak. Ve sonra hiçbir şey olmamış gibi onlar için hayır dua etmek, onların dünya ve ahiret saadetleri için Hakka niyazda bulunmak. Başka yol yok. Tek yol bu.

Önemli olan eşek arısı değil bal arısı olabilmek. Unutmayalım ki şu dünya sahnesinde herkes kendine düşen görevi yapacak, rolü ne ise onu oynayacak. Bunu yapmadığımız takdirde dünyamız da rezil olur, ahiretimiz de. Şu şunu yaptı, bu bunu söyledilerin ardı arkası kesilmez. Niye telaş ediyoruz ki, bütün davranışlar, bütün düşünceler, bütün hayaller bir ilahi teypte toplanıyor. Mana aleminde Mahkeme-i Kübra kurulduğu zaman hepimiz yargılanacağız. Telaş niye, gürültü, patırtı niye? Bekleyelim, duruşma gününü bekleyelim ve o güne kadar da hep dua edelim, niyazda bulunalım.

Siz bugüne kadar hiç dikensiz bir gül gördünüz mü? O dikenin de kendine göre gülün renginde, kokusunda, o harikulade güzel duruşunda çok önemli bir rolü olduğunu düşündünüz mü? Evet, gül dikensiz olmuyor. “Her Musa’nın bir firavunu vardır” derler. Pilin eksi ucu olmasa, iki ucu da artı olsa, o zaman o pil görevini yapamaz. Bütün mesele artısıyla, eksisiyle, acısıyla, tatlısıyla, güzeliyle çirkiniyle bir bütün olarak görüp, o bütünlüğü aşkla kucaklayabilmek."

Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]