Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Kavgaların, sonu gelmeyen tartışmaların gerçek sebebi...
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 10/1/2019 8:45:31 AM


.
KAVGALARIN, SONU GELMEYEN TARTIŞMALARIN GERÇEK SEBEBİ

"Bu kavgalar, dövüşmeler, sonu gelmeyen tartışmalar, çekiş­meler bir şeyden kaynaklanıyor. Sağlam düşünemiyoruz. Çürük temel üzerine kurulan binalar nasıl bir süre sonra yıkılmaya mahkûmsa, doğru düşünememekten de negatif sonuçların çık­ması kaçınılmaz bir sonuç oluyor.

Dikkât edin, yazışmalar, konuşmalar, görüşmeler sonunda bir çıkmaza giriyorsa, orada muhakkak ön yargılar vardır. Ön yargılar, bizi gerçeği görmek­ten uzaklaştıran, dolayısıyla gerçekle aramıza aşılmaz mesa­feler koyan en büyük engeldir. Ön yargıyla hareket eden iki insanın anlaşmasına, dirlik, düzenlik ve huzur içinde yaşa­masına imkân ve ihtimal yoktur. Onun için günümüzde hukukî ihtilâflar, boşanma davaları çığ gibi büyüyor, artıyor.

Bir kimse peşin hükümlerinden kurtulmadıkça, iyiye, güzele ve doğruya istese de ulaşamaz. Yıllarca önce rahmetli annemin masalında olduğu gibi, insan “ben” dediği sürece, kendi ön yar­gılarını ortaya koyduğu sürece, insanca, medenice, efendice bir hayat yaşamak bir hayal olur."

Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]