Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Hepimiz a'raftayız, çok dikkatli olalım.
Gönderen : Sabri Babadan Mektup
Tarih : 10/11/2019 10:55:17 AM


.
SABRİ BABA'NIN ÇARŞAMBA SOHBETLERİNDEN NOTLAR
HEPİMİZ A'RAFTAYIZ, ÇOK DİKKATLİ OLALIM
Kıymetli yavrum,
Kur'an-ı Kerim'de bir Ayette şöyle Buyruluyor:

"Bizim Ayetlerimizi yalanlayanlar ve onlara inanmayıp tenezzül etmeyenler var ya... ! İşte onlara, göğün kapısı açılmayacak ve deve iğne deliğinden geçinceye kadar, onlar cennete giremeyeceklerdir. İşte suçluları böyle cezalandırırız. (A’raf Suresi 40. Ayet)"

(A'raf cennet ve cehennem arasında olduğu kabul edilen bir tepe manasında kabul edilmektedir.)

Kıymetli yavrum,

Hepimiz A'raf'tayız. Cennetle cehennem arasında... An meselesi... Yapacağımız bir hayır, işleyeceğimiz bir fiil bizi ya cennete veya cehenneme sürükler... Ya artı puan kazanırız veya eksi...

Cennet, cehennem zaten daha dünya hayatında başlıyor. Allah'ın verdiği helal rızkı ağız tadıyla yiyen, iyilik yapmak için bahane arayan bir insan, zaten bu dünyada da cennettedir.

Her an dikkatli olacağız... Herkese karşı... Başta kendimize... Sonra büyüklerimize, annemize, babamıza, eşimize, çocuğumuza... Bakarsın, birine vereceğin bir bardak su, birine vereceğin bir kap yemek, seni ömür boyu felaketlerden kurtarabilir. O kapına gelen, çok büyük bir veli olabilir."



"Her gördüğünü Hızır, her geceni Kadir bil."


"Pilin iki ucu da artı olursa; transistorlu radyo çalışmaz. İlla bir artı, bir eksi uç olacak... Kainatta her şey zıddı ile yaratılmış. Kainatın devamı buna bağlı. Gece, gündüz; İnanç, inançsızlık, asil, bayağı... Her şey zıddı ile biliniyor. Hayatın devamı için, inanan insan kadar, inanmayana da ihtiyaç var... "



"Peygamberimiz Aleyhisselatü Vesselam Hz. Hadislerinden birinde şöyle diyor: "Allah'ın esmalarını ve sıfatlarını düşünün. Ama zatını tefekkür etmeyin. Çünkü dayanamazsınız."

"Kim ki İlm-i Kelam'da ileri gitmiştir, o fıttırmıştır. Çünkü, kelam ilmi Allah'ın zatına götürür. Niye Allah, dünyayı yuvarlak yarattı da; dört köşe yaratmadı... Niye şeytan Havva'yı kandırdı da, Cennet'ten kovuldu. Onu biz bilemeyiz ve kaldıramayız. Ziya Paşa en güzelini demiş;



“Zira bu terazi bu kadar sıkleti çekmez.”



Her kim ki böyle saçma, sapan suallere başlarsa, fıttırma da başlar... Peygamberimiz bir Hadisinde;



"Allah'ım faydasız ilimden Sana sığınırım"



buyuruyor. Bir Hüsnü Aga vardı çok mütevazi bir insandı, bildiği sadece İhlas ve Fatiha Sureleri idi. Namazını sadece bunlarla kılardı. Tertemiz yaşadı. Son nefesinde, Peygamber Efendimiz Aleyhisselatü Vesselam onu yolcu etti.

Bir gariban adama zamanın kutbu olmak nasip olmuş. Devamlı namaz kılan birisi onu kıskanmış. Dayanamamış, gitmiş sormuş, “Ne yaptın da bu makama yükseldin?” deyince adam, “Ben garibanın biriyim. Namazlarımı ancak kılıyorum. Ama bir gün yolda giderken yerde bir kağıt buldum. Baktım üzerinde “Allah” yazıyor. Hemen elime aldım, çamurlarını kazıdım, sonra çıkmayan yerleri dilimle yalayıp çıkardım. Sonra da kurusun diye bir kitabın yaprakları arasına yerleştirdim. İşte bu nedenle bu makama yükseltildim” der.

Lüzumsuz bilgilerle uğraşmayı bırakalım. Sadece “Ya hayır söyle, yahut sus” Hadisini tam olarak uygulayabilsek velayet makamına kadar çıkarız.

Selam, saygı ve sevgi ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhlarına Fatihalarla.
Selamlar, esenlik, huzur ve mutluluk içinde geçecek cumalar.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]