Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : İnsanlardan ne kadar kötülük de görmüş olsan yine de affet ve rahatla.
Gönderen : Sabri Babadan Mektup
Tarih : 10/13/2019 2:53:57 AM


.
SABRİ BABA'DAN MEKTUP VAR
İNSANLARDAN NE KADAR KÖTÜLÜK GÖRSEN DE YİNE DE AFFET, KALBİNDEKİ BÜTÜN YÜKLERDEN KURTUL, RAHATLA
Kıymetli yavrum,
Aman yavrum çok dikkat et, insanlardan ne kadar zulüm, kötülük, ihanet görsek de kimseye karşı içimizde en ufak bir kin, nefret, düşmanlık, intikam duygusu olmasın. Hayatı bir tiyatro sahnesi gibi kabul et. Aynen tiyatroda olduğu gibi hayatta da herkes kendi rolünü oynuyor. Olay bundan ibaret. Medeni bir insan tiyatro sahnesine bir kraliçe, bir hizmetçi çıktığı zaman onu nasıl tabii kabul ederse malum yolun yolcusu çıktığı zaman da aynı şekilde hareket eder. Ona yuha çekmez. Ayakkabısını çıkarıp kafasına atmaz, küfretmez. Tiyatroda bunu yapana nasıl kaçık, uçuk gözüyle bakılırsa hayatta da öyle. Herkes rolünü oynayacak. Aynen bir restoranda olduğu gibi herkes, hayat sofrasında da kendi faturasını ödeyecek. Nasıl bir restoranda bir masanın hesabı başka bir masadan alınmazsa hayat sofrasında da öyle. Herkes kendi yaptıklarının hesabını verecek.

Çok dikkatli yaşayalım. Çok dikkatli adım atalım. Değil bir insanı bir hayvanı, bir bitkiyi, bir eşyayı bile incitmeyelim. Deniz kenarındaysak ona bir çöp bile atmayalım. Unutmayalım ki her zerreden zikreden Allah’dır. Bulaşığımızı yıkarken bile son derece saygılı, edepli, dikkatli olalım. Giysilerimize, evimizdeki eşyaya, okuduğumuz kitaplara son derece saygılı olalım. Benim iki yüz kere okuduğum bazı kitaplar var. İnanmayana gösterebilirim, henüz kitapçıdan alınmış gibi. Sayfalarını öyle itinalı, öyle saygılı, öyle edepli çeviririm ki. Gardırobumda kırk yıllık elbiselerim var, sanki mağazadan yeni alınmış gibi. Bütün mesele hayata, olaylara ve çevremizdeki bütün insanlara, hayvanlara, bitkilere, eşya ve cemadata sonsuz bir saygı, ürperiş ve huşu ile bakabilmekte. Papanın mekanının önünde mermer bir levha var. En büyük Hristiyan velilerinin ismi yazılı. En başta Maria Magdalena var. O, genç kızken bir sokak fahişesiydi. O kadar garibandı ki sokakta fuhuş yaparak ekmeğini kazanıyordu. Bir gün yolu Hazret-i İsa’ya düştü. Bütün varlığı ile O’na bağlandı. Ve Hristiyan aleminin en büyük veli kadını oldu. Bu örneği lütfen unutmayalım. Kimseye hor, hakir bakmayalım. Çünkü ileride kimin ne olacağı hiç belli değil.

Allah, bize de, yeryüzündeki bütün insan kardeşlerimize de Resulullah Efendimiz’e bağlanarak mânâ yolunda yürümeyi nasip etsin.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]