Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Acı ama gerçek.
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 10/13/2019 3:59:53 AM


.
ACI AMA GERÇEK
"İnandım diyen insanların içinde bile, Kur’an’a ve Resulullah Efendimize, hurafelerden uzak, bidatlardan uzak, inanan kaç kişi gösterebilirsiniz? Çünkü bazı televizyon kanalları, her gün ortalığı karıştırmaya devam ediyorlar. Hâlâ bazı çevrelerin nazarında inançlı, temiz, güzel insanlar ikinci sınıf vatandaş muamelesi görüyorlar.

Dört yaşın­daydım. Komşumuz Sürpik Teyze, Ermeni asıllı bir vatanda­şımızdı. Günde iki paket İkinci sigarası içerdi. Beni çok sever, genellikle sigaralarını bana aldırırdı. O yıl ki Ramazan, Temmuz ayına rastlamıştı. Çok sıcak günler yaşıyorduk. Dikkât ettim. Sürpik Teyze sigara içmiyordu. Bir gün kendisine sordum, “Tey­zeciğim” dedim. Ramazan geldiğinden beri sigara aldırmıyor­sun, sebebini öğrenebilir miyim?” Sürpik Teyze saçlarımı ok­şadı. “Yavrum” dedi, “Bu sıcakta Müslümanlar çok zorluk çe­kerek oruç tutuyorlar. Ben o güzel insanların yüzüne bakarak nasıl sigaramın dumanını üfleyebilirim?” Ne zaman Rama­zan’da Kızılay’dan geçerken elleri sigaralı, kadınlar-erkekler görsem, (hem de Ramazan ayında) o çocukluk anımı düşünür, ürperirim."
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]