Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Bir kadın isterse yuvasını kurtarabilir.
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 10/20/2019 8:52:54 AM


.
SABRİ BABA'DAN EŞİ İLE ARASI İYİ OLMAYAN MANEVİ HANIM EVLATLARINA TAVSİYELER
Kıymetli yavrum,
Ünlü Alman yazar Geothe, en büyük aşkını seksen yaşında yaşadı. Sevdiği kız on sekiz yaşındaydı. İki taraf da birbirini deli gibi sevdi. Ve bu aşktan dünya edebiyatının en büyük eseri olan “Faust” doğdu. Eğer o kız olmasaydı edebiyat severler böyle güzel bir eseri okuyamayacaklardı. Bütün mesela kafayı kullanmakta, erkeğini avucunun içine almakta. Yerine göre bir dost, bir arkadaş, yerine göre bir sırdaş, yerine göre bir anne, yerine göre çılgın bir sevgili olabilmekte... Ama bütün bunlar için çok çaba harcamak, ilişkiyi bir nakış gibi işlemek gerekiyor.

Bu satırları okuyan bazı hanımlar diyecek ki “Aman Sabri Bey, bir erkek için bunlar değer mi?” Tabi bu bir kanaat meselesi. Bilirsiniz ben münakaşa etmem. Ama bana göre değer. Çünkü ben hayatta aşktan daha büyük bir değer tanımıyorum. Eğer sevmiyorsak, sevilmiyorsak yaşamak neye yarar. Rahmetli babannem böyleleri için “Ver yesin, ört uyusun” derdi. Dünyada üzerinde en çok durulması gereken, en çok kafa yorulması gereken bir mesele vardır: Kadın, erkek ilişkileri. Necip Fazıl, “Bir Adam Yaratmak” piyesinde harikulade güzel bir cümle söyler:

“Kadınla, erkek arasında öyle hassas bir cazibe muhiti var ki en olmayacak sebeplerle bir anda renk gibi uçar, duman gibi dağılır. Artık hiçbir gayret ve fedakarlık onu geriye iade edemez”.

Bütün mesele o ilişkiyi önce zirve noktaya getirmekte ve sonra onu her gün yeni ilavelerle ömür boyu devam ettirmektedir."

Tarihe bakalım. Bir Hürrem Sultan olayı var. Hürrem, aslında bir Rus kızı. Kimsesiz, yalnız, gariban. Saraya odalık olarak giriyor. Öyle ince taktiklerle, öyle bir politikayla yükselmeye başlıyor. Sarayın başkadın efendisi oluyor. Kanuni’yi adeta esir alıyor. Kendine aşık ediyor. Diyeceksiniz ki öyle şey olur mu? Çok zeki, çok marifetli bir kadın bir erkeği kendine aşık edebilir. Öyle ince taktikler kullanır ki. Nitekim Kanuni, Hürreme yazdığı bir şiirinde

“Cihana imparator olmaktansa,

Senin ayaklarının dibinde paspas olmayı tercih ederim”

diyor veya Hürrem bunu dedirtiyor. Olay bu yavrum. Sen henüz bunu becerememişsin. Ama bu senin pes etmeni gerektirmez ki. Dedik ya bir oyun oynuyoruz. Bu oyunda sen, psikolog rolündesin. Bu sefer sen çok ince zeka oyunlarıyla eşini yönetebilirsin. Ona kadınlığını duyurabilirsin. Bütün mes’ele hayata yenik düşmemek. Gelecekten ümidi kesmemek.

Kıymetli yavrum, lütfen yakınmayı bırak. Allah, insanlara kaldıramayacağı yükü vermez. Lütfen kolları sıva, işe giriş. Senin rolün bir psikoloğu oynamak. Göreceksin öyle güzel sonuçlar ortaya çıkacak ki haydi, “Besmele” de, işe başla.
Selam, saygı ve sevgi ile.
Sabri Tandoğan
Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]