Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Elbise arar gibi, ayakkabı arar gibi mürşid aranmaz, mürşid müridini bulur.
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 10/20/2019 9:05:16 AM


.

AYAKKABI ARAR GİBİ, ELBİSE ARAR GİBİ MÜRŞİD ARANMAZ, GERÇEK MÜRŞİD İSE O BİZİ VAKTİ GELİNCE BULUR
"Ayakkabı alır gibi, elbise alır gibi mürşit aranmaz ki. İş, kendi hayatımıza bir renk, bir ışık, bir anlam getirebilmek. Ta ki, bir gün karşımıza gerçek bir mürşit çıktığı zaman, onu anlayabilecek, ona sevgi ve saygı duyabilecek, onu takdir edecek ve onun verdiği dersleri ne pahasına olursa olsun yerine getirecek bir ruh kıvamında olmak. Bütün mesele burada. Aksi takdirde, çabalar boşa gider.

Bilinen bir gerçektir, aradığını bilmeyen, bulduğunu anlayamaz. Duyan duymayan, bilen bil­meyen iyice kulak versin, mürşit aranmaz. Biz bir eşya gibi mürşit aramaya kalkarsak, karşımıza bu işin hilebazları, hok­kabazları, cambazları çıkar. Mürit, mürşidini aramaz. Mürşit, müridini arar. Bize düşen, efendi gibi, medeni bir insan gibi kendi yolumuzda saygıyla, sevgiyle, edeple, incelikle yürümek. Hepsi bu. Bu yürüyüşlerle belli bir kıvama geldiğimiz zaman, mürşit bizi arar ve bulur.

Bu yolda geceler çok önemlidir. Geceleri mâ­neviyat yolunun kervanları kalkar. Sonsuzluk kervanları..."
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]