Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Zafer, zafer benimdir diyenlerindir.
Gönderen : Sevda
Tarih : 10/22/2019 10:27:03 PM


.
Hocam Merhaba,
Sizin tavsiyeleriniz üzerine eşimden ayrılmaktan vaz geçtim, onu artık iyi tanıdığımı düşünüyorum ve mücadeleye devam edeceğim. Dularınızı beklerim.
Saygı ve sevgilerimle.

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz.'nin cevaben yazdıkları:
--------------------------------------------------------------------

Sayın Sevda Hanım,

Kıymetli yavrum, azim dolu, irade dolu mailin beni çok sevindirdi. Ve aklıma o çok sevdiğim cümleyi getirdi:

“Zafer, zafer benimdir diyenlerindir.”

Değerli yavrum, Cahit Sıtkı Tarancı bir şiirinde:

“Yarin olmuşu, ermişi

Şefkatte anneye değer”

diyor. Değerli yavrum, olayları ne güzel incelemişsin. Hiçbir zaman boşanma bir çözüm olmuyor. Biz, kendimizi kandırıyoruz. Yıllarca boşanma konusunu inceledim. Yargıtay 2. Hukuk Dairesinin boşanma üzerine verdiği kararları yıllarca okudum. Şu sonuca vardım: Boşanıp yeniden evlenenler hiçbir zaman mutlu olamıyorlar. Çünkü aynı hatalar yeni evlilikte de işleniyor.

Ah yavrum, erkeklerin ne kadar sevgi özlemi içinde olduğunu bir bilsen... İnan bana onlar bir çocuk gibi sevilip okşanmaya muhtaç. Onların zahiri cart curtuna bakma. Cahit Sıtkı boşuna söylememiş. Hakikaten hangi yaşta olursa olsun erkekler kendilerini sevecek, okşayacak, hem bir anneye, hem de bir sevgiliye muhtaçtır. Meseleyi ne güzel kavramışsın. Lütfen Gönül Sohbetleri kitabının 3. Cildindeki “Bir Babanın Kızına Mektupları” yazısını tekrar tekrar oku. Orada erkek idaresi konusunda daha başka sırları da yakalayacaksın. Kocan akşam eve geldiği zaman onu bir kral, bir imparator gibi karşıla. Her akşam ayrı bir kıyafetle görün. Saçlarına yeni bir şekil ver. Ona değişik sürprizler hazırla. Göreceksin eşin sana yeniden deliler gibi aşık olacak. Bunları başaracağına inanıyorum. Yolun açık olsun.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

Bir Babanın Kızına Mektupları yazısını okumak için: http://www.gonulsohbetleri.net/html/cilt_III_oku.asp?id=91&root=91&replies=False

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]