Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : "Hiç kimse bilmez bizi biz ne işin içindeyiz"
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 10/22/2019 10:38:56 PM


.
"HİÇ KİMSE BİLMEZ BİZİ, BİZ NE İŞİN İÇİNDEYİZ" YUNUS EMRE
Kıymetli yavrum,
Psikoloji kitapları okuyunca biz her şeyi öğrendiğimizi, insan ruhunun derinliklerine indiğimizi sanıyoruz, ne büyük gaflet. Siz psikologların, psikiyatristlerin insan ruhunu anladıklarını, sırlarını çözdüklerini mi sanıyorsunuz? Ne büyük gaflet. Geçen hafta Ayşe Şasa’nın kitaplarını okudum. Ayşe Şasa, Yeşilçam’da bir rejisör. Şizofreni oluyor.

Doktorlar, iyileşmez diyorlar. Ayşe Şasa nice ıstıraplar çektikten sonra bir arkadaşı Muhyiddin Arabi Hazretleri’nin “Füsus-ül Hikem” isimli eserinin İngilizcesini getiriyor. Ayşe Şasa, birkaç dil bildiği için kitabı rahatlıkla okuyor. Tekrar okuyor, tekrar okuyor, kitaba aşık oluyor. Hazmedinceye kadar, hücrelerinde onu hissedinceye kadar okuyor. Sonra Allah’ın izniyle iyileşiyor. Kitabının sonuna üç psikanalistin kendisi hakkındaki üç ayrı yorumunu koyuyor. Üçü de ayrı telden çalıyor. Hele bir tane çok bilmiş var ki evlere şenlik.

Değerli yavrum, psikoloji tarihini okuyacak olursak her meşhur psikoloğun insana ayrı ayrı cephelerden baktığını görürürüz. Freud diye bir şerefsiz çıkıyor, çağın insanlarını perişan ediyor. Rezil adam, her şeyi cinsellikle izah ediyor. Günümüz insanlarının cinselliğe bu kadar batışlarının ve hayatlarını kepaze edişlerinin sebebi bu namussuz, bu haysiyetsiz yaratık. Amerika’da bir dernek kuruluyor. Mensupları pırıl pırıl, dünya güzeli genç kızlar, delikanlılar. Diyorlar ki: “Cinsellik, yanlız çocuk yapmak için önemlidir. Eğer çocuk yapmayacaksak ne lüzum var? Biz hayvan mıyız?” Bir psikolog çıkıyor, çirkin bir adam. O da her şeyi aşağılık duygusuyla izah ediyor. Dünya çapında şöhret oluyor.

Sevgili yavrum, sana daha yüzlerce örnek verebilirim. Ama uzatmayalım. Şunu demek istiyorum, birçok kimsenin okuduğu kitaplar sadece o temiz, o nezih, o güzel kafalarını karıştırıyor. Oysa insanı anlamaya giden tek yol var, ama tek yol: O da Resulullah Efendimiz ve O’na inen Kur’an-ı Kerim. İnsanlar bunu anlayıncaya kadar başlarını daha çok taşlara vuracaklar. Ben, şu ana kadar sekiz ciltlik Gönül Sohbetleri kitaplarımda bunu anlatıyorum. O kitaplar yedi milyar insan için yazıldı. Gün gelecek, bütün dünya dillerine çevrilecek. Allah’ın izniyle duyan, düşünen, hisseden insanların başucu kitabı olacak. Ama şimdilik onun kıymetini bilen, onu edeple, saygıyla okuyan çok az insan var. Kısmet olursa yakında yeni cildi çıkacak.

Değerli yavrum, lütfen o okuduğun kitapları bırak bir yana. Birkaç Ayet-i Kerimeyi, bir kaç Hadis-i Şerifi okuyup hayatında yaşamaya çalış. Mesele bu kadar. Göreceksin, o zaman hayatında yepyeni bir sayfa açılacak. Çevren renkle, ışıkla, nurla dolacak. O zaman o gözlerin için çok zararlı olan uzun uzun ağlamalarından kurtulacaksın. Biliyor musun, o gözyaşların senin için çok zararlı. Bir güzellik karşısında, bir manevi büyük karşısında, estetik bir süje karşısında gözden süzülen bir damla gözyaşı anlamlıdır, ürperticidir, muhteşemdir. Ama senin yaptığın gibi durup durup kendini kahredercesine, Allah’ın verdiği emanete ihanet edercesine uzun uzun gözyaşı dökmek çevreni sadece rahatsız ediyor. Bunu benden başka kimse söylemez. Lütfen üzerinde düşün. Şimdiki zamanda insanın hakiki dostu Allah’la aynı sayıdadır. Bunu unutma.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]