Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : İnsanları ancak edepli insanlar derinden etkileybilirler.
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 10/30/2019 9:03:44 AM


.

İNSANLARI ANCAK EDEPLİ İNSANLAR DERİNDEN ETKİLEYEBİLİRLER
"Edepli bir bakışta, edepli bir harekette insana huzur veren bir şey vardır. Edepli olan her davranışta güzellik vardır, hayır vardır. Ben öyle insanlar gördüm ki bir kabalığı, çirkinliği anlatırken kendilerine ait gibi anlatır, benim gibi diye örnek verirlerdi. Hâlbuki o davranışı hiç yapmamışlardı. Kimseyi kırmamak için öyle söylüyorlardı. Pek çoğumuz aile içinde, toplum içinde özlediği sevgiyi, saygıyı, zarafeti göremiyor. İnsanın asıl muhtaç olduğu, susadığı şey biraz ilgi, biraz sevgi değil midir? Hangi insan böyle İslâmî bir edep karşısında duyarsız kalabilir?

Bir gün bir kız çocuğunu annesi bakkala gönderiyor, “Bir paket çivit al.” diyor. Çivit, hanımların çamaşır yıkarken kullandıkları bir madde. Çocuk gidiyor, bakkaldan çivit alacak ama o anda hiç istemeden gaz çıkarıyor. Çok utanıyor, çok mahcup oluyor. Bakkal onu mahcup etmemek için “Yavrum,” diyor, “benim kulaklarım sağır, ne dediğini duyamıyorum.” Ve son nefesini verene kadar o çocuk mahcup olmasın diye sağır rolü oynuyor. İşte edep bu…"

Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Onun ve Hakka Göçen Ailesinin Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]