Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : “Evliye gönül verme, eve gider unutur”
Gönderen : "İsmi Saklı"
Tarih : 11/3/2019 11:16:56 AM


.
Efendim merhaba,

Selam ve hürmet ile ellerinizden öperim.

Sayın büyüğüm benim işin içinden çıkılmaz bir hal alan bir problemim var ve size açmaya karar verdim. Ben sekiz yıllık evliyim ve beş yaşında bir erkek çocuk babasıyım. Eşimle aramızda dialog kopukluğu nedeniyle son yıllarda bir uzaklaşma vardı. Eşim benim iş yoğunluğumu ve problemlerimi ne yazık ki tam olarak anlayamıyor ve benden çok fazla anlayış bekliyor ve sevgisini, ilgisini tam olarak göstermiyordu. Bu da beni çok fazla bunaltıyor, üzüyordu. Tam bu dönemlerde iş için gittiğim bir yerde bir hanımla tanıştım. Çok sevecen, sıcak, güzel bir hanımdı. İçinde bulunduğum bir boşluk da araya girince bir an için onunla aramızda bir etkileşim oluştu. Bir süre sonra da görüşmeye başladık. Başlangıçta her şey güzeldi, ara sıra buluşup oturup sohbetler ediyorduk. Ona eşimden ve oğlumdan bahsettim. Eşimle aramızda bir takım sorunlar olduğundan da. O bir şey söylemedi ve daha sonra bu konuyu ortaya getirmedi.

Ancak aramızda bu ilişki sürdükçe bahsettiğim hanımın bazı davranışlardan ve artık sözlerinden benimle bir evlilik hayal ettiğini anlıyorum ve onda bunun huzursuzluğunu hissediyorum. İtiraf etmeliyim ki onunla beraber olmak beni çok mutlu ediyor ama bir taraftan da eşimle de ayrılmamızı gerektirecek boyutta sorunlar olmadığını görüyorum ve bir şeyleri büyüterek çok fazla sevgim olmasa da eşimden ayrılmaya kalkarsam bunun da ilerde beni mutlu etmeyeceğini, vebal altında kalacağımı biliyorum. Evime geldiğimde bana hasretle sarılan bir oğlum var üstelik. Bahsettiğim hanıma ise aslında hiçbir zaman evlilik taahüdünde bulunmadım. Ama yine de onun böyle bir beklenti içine girmesi, benimse bir boşluk içindeyken yaptığım bir hata beni bugüne getirdi, onu da bu durumda haklı buluyorum.

Kimsenin duygularıyla oynamış olmak istemiyorum. Ona bu düşüncelerimden hiç bahsedemedim. Çünkü onunla beraber olunca daha önce ne kadar karar vermiş de olsam söylemekten vazgeçiyorum, onsuz olamam diyorum ve herşey bu şekilde devam ediyor. Ve ben ne öyle ne de böyle mutlu olamıyorum.

Sayın büyüğüm, sizden ricam bana bu konuda bir yol göstermeniz. Sizce ben bu içine düştüğüm bu durumdan nasıl çıkabilirim, bu durumda yapılacak en doğru iş nedir?

Sayın büyüğüm, umarım sizi üzmemişimdir. Cevabınızın beni çok rahatlatacağını bilmenizi rica eder, saygı ve sevgilerimi sunar, ellerinizden hürmetle öperim.

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
---------------------------------------------------------------------
Sayın “İsmi Saklı”,

Kıymetli yavrum, çok büyük bir yanlışlığın içindesiniz. En ufak bir tereddüde kapılmadan derhal yuvanıza, eşinize ve çocuğunuza dönün. Burada göstereceğiniz en ufak bir tereddüt size hayatınız boyunca çok büyük acılar çektirebilir. Bir hata yapmışsınız ama hatadan dönmek de bir fazilettir. Öbür hanıma bunu açıkca söyleyin. Ve onunla bir daha görüşmeyin.

Ona da günah olmaz mı diyeceksiniz. O sizin evli olduğunuzu biliyordu. Ve sizin yuvanızın yıkıntısı üzerinde yeni bir yuva kurmanın hayalleri içindeydi. O ilişkiyi bitirin. Eşinizi anlamaya çalışın. Ona her zamankinden daha çok sevgi, saygı ve ilgi gösterin. Müşterek yönler bulun. Ve onları geliştirin. Bir daha da maceraya atılmamaya kendi kendinize söz verin.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]