Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : İnsan ilişkilerinde merdiven metoduna göre hareket edenler pişman olmazlar.
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 11/4/2019 10:41:38 AM


.

İNSAN İLİŞKİLERİNDE MERDİVEN METODUNA GÖRE HAREKET EDENLER PİŞMAN OLMAZLAR
Kıymetli yavrum,
İnsanları tanımak bir aşk meselesidir. Çok küçük yaştan itibaren insanları tanımaya çalıştım. Bugün yaşlı bir insanım, hala bu aşkım devam ediyor. Her gün tanıdığım, gördüğüm herkesten bir şey öğrenmeye çalışıyorum. Mesela bir taksiye bindiğim zaman şöförün yanına otururum, ona sorular sorarak bir şeyler öğrenmeye çalışırım. Diyeceksin ki şimdi ben ne yapayım? O zaman sana merdiven metodunu tavsiye ederim. Bir insanla tanıştığın zaman ona merdiven metodunu uygula. Yani merdivenin ilk basamağı “merhaba”dır. İkinci basamak “nasılsın”dır. Öyle insanlar gördüm ki ona merhaba diyeceksin, ama nasılsın demeyeceksin. Mübareğin ağzı bir açıldı mı bir daha kapatmak mümkün olmaz. Nene gerek, böylelerine nasılsın demeyeceksin. Merhaba yeter.

Değerli yavrum, basamaklar ilerledikçe verdiğin hükümler de değişir. Mesela sözünde durmamak. Orada duracaksın. Bil ki o arkadaşın sözünde durmayan bir insandır. Ve böyle basamaklar ilerledikçe verdiğin hükümlerde değişir. Biz ne yapıyoruz, ilk tanıştığımız insana bütün aile sırlarımızı anlatıyoruz.

Geçenlerde gazetede okudum. Bir hanım kuaföre gidiyor. Saçlarını yaptırırken yanına bir hanım oturuyor. Merhabadan sonra kadın bir açılıyor, bir açılıyor, kocasının çapkınlıklarını anlatmaya başlıyor. Onu dinleyen kadın gizlice bir dinleme aleti çıkarıyor, kadının bütün söylediklerini teybine alıyor. Meğer adam milletvekiliymiş. Kadın da gazeteciymiş. Ertesi gün gazetede adamın bütün çapkınlıkları bir bir ortaya dökülüyor. Partisi adamı partiden kovuyor. Adam da mahkemeye müracaat ediyor, karısını boşuyor. İşte bir boşboğazlığın hazin sonuçları. Birisi yuvasından oluyor, birisi işinden. İşte böyle yavrum. Ben de sana merdiven metodunu tavsiye ediyorum.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]