Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : En büyük ibadet: İnsanları sevmek ve onlara faydalı olmak.
Gönderen : Zeynep Şarman
Tarih : 11/29/2019 8:27:07 AM


.
Hocam hayırlı günler nasılsınız uzun süredir bir şeyler yazamadığım için ben pek rahat değilim, şükürler olsun bugün size yazmak kısmet oldu. Hocam biz Allah (c.c) ne hangi durumlarda daha yakın oluruz? Gün içerisinde acaba yakınlık derecemiz nedir? Allah korusun bizleri Allah (c.c) den uzaklaştıran nelerdir? bu sorularıma vereceğiniz cevaplar için tüm gönül dostları adına teşekkür eder saygıyla ellerinizden öperim. Allah' a emanet olun Allah her iki cihanınızı cennet eylesin inşallah. Amin

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
---------------------------------------------------------------------

Sayın Zeynep Şarman,

Kıymetli yavrum, bir gün Peygamber Efendimize soruyorlar: “Ya Resulullah, Allah’ı en çok memnun eden ibadet nedir?” Peygamberimiz cevap veriyor, “İnsanları sevmek ve onlara faydalı olmaktır” buyuruyor. Bizler içimizi ne kadar çok sevgiyle doldurursak, Allah’a o kadar yaklaşmış oluruz.

Dünya sevgiden var oldu. Allah bizleri sevgisinden var etti. Çok dikkat edelim, her an sevgi içinde yaşayalım. Biz insanları Allah rızası için seveceğiz, Allah rızası için onlara hizmet edeceğiz. Onlar anlar, anlamaz, kabul eder, etmez. Hatta teşekkür dahi etmeyebilir. Hatta bize buğz edip, düşmalık dahi besleyebilir. Bunlar hiç önemli değil. Yapılan iyiliğe mukabil teşekkür beklemek bizim puanımızı düşürür.

Kıymetli yavrum, bizleri Allah’dan uzaklaştıran bencilliktir, nefistir, egodur. İnsan nefsaniyetine bağlandığı oranda Hak’dan uzak kalır. Onlar her söylediklerinin, her yaptıklarının doğru olduğuna inanırlar. Siz, doğruyu gösterdiğiniz zaman size buğz ederler, şiddetle itiraz ederler, reaksiyon gösterirler.

Şeytan, meleklerin hocasıydı. Ama bu durum onun cennetten kovulmasına engel olamadı. Nefislerine bağlananlar şeytanla işbirliği halindedirler. Bu nedenlerle sorduğunuz sorunun cevabı kendiliğinden ortaya çıkıyor.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]